Avto
39 ogledov

Najdaljši skok se je slabo končal

Skok z avtom Youtube
Francoski kaskader je želel postaviti svetovni rekord v najdaljšem skoku z avtomobilom, na koncu pa je imel veliko sreče, ko je njegov avtomobil noro prevračal kozolce po pristajalni rampi.

36-letni Guerlain Chicherit je odločen, da bo posekal rekord v najdaljšem skoku z avtomobilom, ki je od leta 2011 z okroglimi 100 metri v lasti Tannerja Fousta. V svojem posebej prilagojenem miniju je želel Chicherit v francoskem letovišču Tignes minuli torek skočiti kar 110 metrov daleč, a se je hudo zapletlo že pri poskusnem skoku.

Posnetki videokamer kažejo, da je šel skok po načrtu vse do pristajalnega manevra, ko je minija že v zraku obrnilo z nosom navzdol, ob stiku z rampo pa se je po vratolomnem prevračanju ustavil šele daleč naprej. 

Chicherita so s helikopterjem nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer pa so ugotovili, da jo je štirikratni svetovni prvak v gorskem kolesarstvu prostega sloga in izkušeni dirkač z avtomobili zelo poceni odnesel zgolj z odrgninami, poroča Thelocal.fr.

Tako je že pomiril oboževalce prek Facebooka in si podrobno ogledal posnetek skoka, da bi ugotovil, kje ga je polomil. V zadnjih dneh sicer vremenske razmere v Tignesu niso bile posebej dobre, tako bi moral Chicherit skočiti že v nedeljo, a so dogodek prestavili na torek.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:22 21.marec 2014.

    Prelahek zadaj ! Da je dal 2 vreče cementa bi mu skok uspel.