Avto
1386 ogledov

En mesec odprta pot do poceni dirkanja

Let's RACE ADRIfund
V Sloveniji se je zagnal zanimiv projekt - prek crowdfundinga se gradi dirkalni avto, ki ga bodo lahko vsi, ki bodo prispevali zraven, tudi sami uporabljali.

30-letni Iztok Franko je na ADRIfund zagnal zbiranje sredstev za projekt Let's Race. Cilj je nabava renault twinga in njegova preureditev v čistokrvni avtomobil za dirke in testne vožnje na pistah. 

Franko, sicer tudi sam ljubiteljski dirkač, trenutno pa na delu v Združenih arabskih emiratih, pravi, da želi na ta način omogočiti vstop v dirkaški svet tudi začetnikom. Vsak podpornik bo namreč prejel v zameno bon, s katerim bo imel pravico odvisno od vplačanega zneska okusiti dirkaške sposobnosti twinga, ki ga je pomagal izdelati - tudi samostojno za volanom na zaprti pisti ali celo dirkah v Sloveniji, Madžarskem, Slovaškem ali Hrvaškem.

Za profesionalno plat izvedbe in tudi nabiranja izkušenj pod budnimi očesi inštruktorjev je Franko povabil k projektu ekipo LEMA Racing. Franko poudarja, da je twingo idealen avto za prvo nabiranje dirkaških izkušenj, tudi bolj izkušenim pa bo nudil veliko užitkov in piljenja veščin.

Cilj projekta, ki se zaključi konec februarja, je zbrati 12 tisoč evrov, ki bodo v celoti porabljeni za nabavo in preureditev tovarniškega twinga v dirkaško "mrcino". 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.