Avto
36 ogledov

Najmočnejši dizel porabi 8,3 litra

Porsche Cayenne S Diesel Porsche
Porsche je športnemu terencu cayennu S diesel namenil najzmogljivejši dizelski motor na tržišču. Osemvaljni motor s 4,2 litra prostornine in biturbinskim polnjenjem razvije moč 281 kW (382 KM), njegov največji možni navor pa znaša 850 Nm.

Z novim pogonskim agregatom cayenne S diesel do 100 kilometrov na uro (km/h) pospeši v 5,7 sekunde in doseže največjo hitrost 252 km/h. V povprečju na 100 kilometrov porabi 8,3 litra goriva, v okolje pa na kilometer izpusti 218 gramov ogljikovega dioksida. K ugodnejši porabi med drugim prispeva funkcija Start&Stop, ki jo ima ta novi model vgrajeno kot prvi športni terenec z dizelskim biturbo motorjem V8 na svetu.

Poseben značaj vozilu daje zvok osemvaljnika in aktivni štirikolesni pogon, ki nosi oznako PTM. Pri športno-dinamičnem načinu vožnje se pokaže dodatni učinek pogona na sprednji kolesi, ki je prilagojen situaciji, kar prispeva k večji stabilnosti in boljši vlečni sili. Z opcijskim sistemom Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) je možno vozno dinamiko realizirati na še športnejši način.

Polna maksimalna priklopna obremenitev znaša 3,5 tone. Opcijsko je na voljo stolitrski rezervoar za gorivo, s čimer so doseg z eno posodo goriva povečali na 1.200 kilometrov.
Velikost zavornih kolutov je prilagojena zmogljivosti motorja, prepoznate pa jih lahko po srebrnih zavornih čeljustih. Črne lamele na sprednjem delu vozila poudarjajo odprte reže za zajemanje zraka. Tako kot pri modelu cayenne diesel napisa diesel na obeh sprednjih blatnikih povesta, kakšen je način delovanja motorja V8. Na zadku vozilo nosi tipsko oznako Cayenne S.
Cayenne S diesel bo na trg prišel januarja prihodnje leto in bo v Nemčiji stal 77.684 evrov; vključno z 19-odstotnim DDV in deželno opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.