Avto
104 ogledov

Najnovejši avtodomi in prikolice

8. Festival kamping & karavaning
1/40
Žurnal24 main
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani so si lahko obiskovalci v okviru že 8. Festivala kamping & karavaning ogledali najnovejše avtodome in počitniške prikolice.

Na ogled je bilo razstavljenih več kot 80 novosti s področja počitniških prikolic in avtodomov. Vse več novodobnih pavšalistov menja svoje prikolice za mobilne hiške. Za podobno ceno s tem dobijo pravi vikend na kolesih, ki si ga postavijo v ustrezno opremljenih kampih. Pa ne le tam: primerne so tudi za vikend, začasno nadomestno bivališče, počitniška naselja.

Nekateri prisegajo na prvinsko kampiranje v šotoru. Ker le tako lahko odkrivajo brezpotja, ker jih k temu sili plitvejši žep ali preprosto zato, ker se tako najbolj približajo naravi. Na sejmu so bili zato razstavljeni tudi šotori ter dodatna oprema za kampiranje.

Med modelnimi novostmi za leto 2011 je Adria predstavila serijo prikolic Aviva, pri Hymerju je bil na ogled B-Klasse, pri Carthagu pa Chica z dvižno posteljo.

Tri blagovne znamke so bile na festivalu predstavljene prvič: nemški LMC, turška Caretta in slovenska Bravia mobil. Črnomaljski Sun Roller je razkril svojo v celoti prenovljeno ponudbo mobilnih hišic, odslej načrtno prilagojenih tudi za zimsko uporabo, z lesenimi pročelji in z uporabo novih okolju prijaznejših tehnologij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.