Avto
50 ogledov

Največji mini doslej je postal še večji

Mini countryman
1/12
MINI
Mini countryman je postal še večji, odslej pa bo na voljo tudi kot plug-in hibrid.

Mini countryman, ki je leta 2010 ustvaril pravo malo revolucijo s tistim, kar je prinesel v takratno pojmovanje znamke, je nared v drugi generaciji. Že doslej je bil največji v paleti te angleške znamke, sedaj pa je daljši še za 20 centimetrov (sedaj 4,3 metra) in za tri centimetre širši. S tem se odslej odkrito uvršča v C segment vozil.

Mestni suv/križanec ima tudi za 7,5 centimetra daljše medosje, zaradi česar je notranjost precej radodarnejša s prostorom, tega bo odslej v osnovi za 450 litrov. Oblikovno je veliko povzel po novi generaciji minija one, od ostalih križancev svoje dolžine (denimo audi Q2 ali Q3) pa naj bi se ločil po številnih možnostih personalizacije.

Notranjost je prav tako znana iz osnovnega minija, čeprav ima nekaj detajlov, ki so drugačni, denimo pokončne reže za ventilacijo.

Zadnja klop se deli v razmerju 40:20:40, kot posebnost med opcijami pa je "piknik klopca", ki se jo potegne iz prtljažnika in je mogoče nanjo sesti. 

Mini countryman bo na voljo s petimi motorji, prav vsi pa bodo na voljo tudi z All4 pogonom, opcija je tudi prilagajanje vzmetenja. 

Mini countryman je zaradi dodatnih centimetrov okoli 100 kilogramov težji od predhodnika. Za njegov pogon skrbi pet različic motorjev, vstopni je 1,5-litrski trivaljnik s 100 kW (136 KM). Cooper S ima dvolitrski bencinski motor in 141 kW (192 KM), cooper D pa dvolitrskega dizla s 110 kW 8150 KM). Mini cooper SD ima 140 kW (190 KM), novost v ponudbi pa je še peta različica pogona. Gre za priključnega hibrida, ki se bo imenoval cooper SE, pogon pa je pobran iz BMW 225xe. To pomeni 165 kW (224 KM) skupne moči in do 40 km poti zgolj na elektriko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.