Avto
1965 ogledov

Največji renault se bo imenoval ...

Renault espace Renault
Renault se vrača h koreninam, spet bo oživil dobro znano ime, a za povsem nov tip avta.

Renault bo svoj novi 5- in 7-sedežni suv poimenoval espace, so sporočili iz znamke. Uradno ga bodo predstavili prihajajočo pomlad in tako vrnili v uporabo ikonično ime. Prav letos bo namreč minilo 40 let, odkar je Renault predstavil prvo generacijo espaca. S tem se je rodil evropski začetnik izjemno priljubljenega razreda družinskih enoprostorcev. Sledile so še štiri generacije, a so zaradi ugasnjene ljubezni do enoprostorcev nazadnje upokojili tudi espaca. To se je zgodilo lani in le malo jih je verjelo, da bomo še slišali zanj. Vsaj ne tako hitro.

Tudi kombinacija e-4x4?

Šesta generacija se vrača v obliki 5- in 7-sedežnega križanca oziroma suva. Postavljen bo na platformo CMF-C/D in bo sprejel do sedem oseb. Zasnovan bo za dolga potovanja.

Iz za zdaj skopih informacij lahko sklepamo, da bo espace največji Renaultov model in bo postavljen nad 4,5 metra dolgega australa. Po vsej verjetnosti bo tehnično in še kako drugače zelo podoben četrti generaciji nissan X-traila, ki je bila predstavljan lani in šele vstopa v evropske salone.

Nissanov sorodnik v dolžino meri okoli 4,7 metra, žene pa ga bodisi mehki hibrid z 1,5-litrskim bencinskim motorjem bodisi hibridna ePower kombinacija z dvema električnima motorjema in 4x4 pogonom. Podobno tehnično vsebino lahko pričakujemo tudi pri espacu.  

Renault 5 EV | Avtor: Renault Renault

Renault je pod svežim vodstvom šefa Luca de Mea v zadnjih dveh letih gradil nove temelje za izzive prihodnosti, ob tem pa se naslonil tudi na uspešna klasična imena iz preteklosti. Tako bodo najverjetneje še letos predstavili mali model renault 5, le da tokrat v električni obliki. Prihaja tudi renault 4.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.