Avto
17 ogledov

Nalepke preprečujejo nesreče

Nalepka kolesar LOOK!
V New Yorku se je v zadnjih petih letih podvojilo število kolesarjev na ulicah, v primerjavi izpred desetih let pa jih je že štirikrat več. Ena od nevarnosti s katero se soočajo vozniki koles je "dooring".

"Dooring" je izraz, ki pomeni nevarnost za kolesarja, ki nastopi ob odpiranju vrat in izstopanju ljudi iz avtomobila ne da bi preverili, če se jim približuje kolesar.

Čeprav se je ob povečanju števila kolesarjev število težkih nesreč povezano z vozniki koles znižalo, pa narašča število nesreč, ko ljudje ob izstopanju iz vozila pred "nosom" kolesarja odprejo vrata vozila, pri tem pa pride do trčenja, ki ima lahko za kolesarja hude posledice.

Podjetje LOOK! je zato pred časom sprožilo akcijo, v kateri je na stranska stekla 13.000 rumenih taksijev v New Yorku nalepila 26.000 nalepk s katerimi potnike opozarja, da pred izstopom preverijo, če se jim od zadaj ne približuje kolesar. Nalepke so že obrodile sadove, trki zaradi "dooringa" pa so se zmanjšali. Reklamni oglas si lahko pogledate v videu zgoraj.

Komentarjev 4
  • bla_blabla 12:41 05.november 2012.

    Ti primerjas mocvirje z NY??? Pol pa jaz rastem na drevesu :D Ce ze znas vozit kolo, pol se nauci se predvidevat kaj lahko nardi idiot pred tabo, ce tega nisi sposoben, pol pa shit happens, ce se bos ...prikaži več zaletel. Raje hodi pes, samo pazi, ker dosti pescev se poskoduje, ko so nerodni. Me zanima kaksno reklamo bos potem "zahteval" :D

  • kapibara 08:55 05.november 2012.

    Verjetno tudi ti rasteš na dreveseu,,pa ne na gor, tko kot banan ampak na dol, kot hruška..Pelji se vsakodnevno v špici s lolesom po Miklošičevi, Resljevi(pred Zmajskim mostom) in ostalih ulicah , tu sem doživel, da sem se že ...prikaži več "lepil" na odprta vrata tik pred nosom....En sam je PREVEČ..!! pa nedaj mi te sreče, da sem to jast.. ti in tvojih 170 poškodovanih..ja, tako kot ti v glavi..čitaj- Ćita

  • bla_blabla 14:37 04.november 2012.

    Mas popolnoma prav...dnevno je v Sloveniji vsaj 170 poskodovanih zaradi "dooringa", ko folk stopa iz taksijev ali svojih avtomobilov.Ki tak pameten folk gor raste?