Avto
1722 ogledov

Namesto digitalnih morajo spet vgrajevati analogne števce

Peugeot 308 SW Saša Despot
Zaradi pomanjkanja čipov so morali pri Peugeotu spremeniti števce v avtu.

Skoraj vsi avtomobilski proizvajalci se zadnje čase ubadajo s hudim pomanjkanjem čipov, ki tresejo proizvodne procese. Te dni so morali tudi pri Jaguar Land Roverju in Mercedes Benzu napovedati začasno ustavitev proizvodne, na dopust pa poslati na tisoče zaposlenih. 

Pri Peugeotu skušajo težave reševati tudi na račun modela 308, ki bo zdaj na voljo le še z analognimi števci (spodaj) in bo torej osiromašen za znamkin priljubljeni digitalni kokpit. Kot so v četrtek uradno potrdili navedbe nekaterih medijev, se vračajo v čas izpred dveh let, ko s prenovo golfovemu konkurentu merilnike spremenili v digitalno obliko (zgoraj). 

Merilniki | Avtor: Peugeot Peugeot

Na ta način bodo prihranili polprevodniške čipe za svoje druge, bolj prodajane modele, poroča Automobilwoche. Zdajšnja generacija 308 je namreč tik pred upokojitvijo, jeseni ga bo nadomestil že predstavljeni naslednik. Seveda z digitalnimi merilniki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.