Avto
26 ogledov

Naprava za trganje asfalta

Peugeot RCZ asphalt
1/19
Andrej Leban
Peugeot je s športnim kupejem RCZ zadel žebljico na glavico, kar dokazujejo tudi prodajne številke, saj je v svoji kategoriji posekal celo neposrednega tekmeca audija TT. Posrečeno kombinacijo videza in športnih zmogljivosti so zdaj Francozi nadgradili še z omejeno serijo asphalt, ki za slabih pet tisočakov dodatnega denarja ponuja višji nivo ekskluzivizma.

Ta je že od daleč viden v posebni sivi mat barvi, v katero bo odeto 800 kupejev, kolikor jih bo izdelanih v posebni seriji. O vzdržljivosti njenega (ne)sijaja na dolgi rok bi več vedeli povedati strokovnjaki za barve in čiščenje, je pa dejstvo, da je avtomobil skupaj z 19-palčnimi dvobarvnimi platišči v njej videti zelo vroče, kar so potrdili tudi komentarji naključnih mimoidočih dam.

Peugeot RCZ asphalt | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

V notranjosti je sestavni del opreme usnjeno oblazinjenje z vgraviranim imenom različice, JBL-jev hi-fi, krominrane stopalke, športni volan, navigacija, alarm … Dodani so tudi dinamični ksenonski žarometi in parkirni senzorji spredaj in zadaj.

Za pogon le najboljše

Motor, s katerim naj bi asphalt trgal asfalt, je znani 1,6-litrski THP s 147 kW (200 KM) moči, ki je v kombinaciji s hitro prestavno ročico ročnega menjalnika tudi sicer daleč najbolj zaželen pri kupcih RCZ-ja. Med kratko preizkusno vožnjo je RCZ asphalt potrdil, da ni zgolj lep, temveč tudi zelo hiter kupe, ne glede na zavoje.

34.900 evrov je potrebno odšteti za to, da boste še bolj posebni od okoli 70 RCZ-jev, kolikor se jih ta trenutek vozi po naših cestah. Za Slovenijo so v prodajni kvoti le štiri vozila, ki verjetno ne bodo dolgo čakala na lastnika.

Komentarjev 1
  • aba 03:42 11.september 2011.

    Saj je zakon avto, sploh nic nimam proti, ampak kje ste pa trganje asfalta nasli mi pa tudi ni jasno. Traktor, to trga asfalt. Ali pa samovozna kosilnica z jeklenimi travniskim nastavki - to trga asfalt. Ali pa mogoce valjar ...prikaži več s prisfasanimi zobmi - to pa res raztrga asfalt, ampak kako bo pa guma pritrjena na motor z ene 180Nm navora trgala asfalt? Se komaj da bo crna sled mehke gume, ne pa raztrgan asfalt ;)