Avto
116 ogledov

Naprodaj je močni jugo, ups, frankenstein

Yugo
1/4
Facebook
Po ugodni ceni je naprodaj jugo, letnik 1988, rdeče barve, registracija še ni potekla. Motor: bencinski, V8. Moč motorja: nekaj čez 340 kilovatov.

Neki očitno malce prismuknjeni Američan je dodobra udejanjil svojo domišljijo, saj je iz dveh avtomobilskih znamk, ki ne obstajata več, napravil pravcatega frankensteina.

Za osnovo je avtor vzel v Ameriki tako "oboževanega" juga GV, mu skozi prtljažna vrata potisnil motor velikega dvovratnega kupeja oldsmobile toronada, izdatno povečal zadnji kolotek in vzmetenje, vse ostalo pa po fotografijah z oglasa sodeč deluje dokaj nedotaknjeno. Tako med motorjem in voznikom ni nobene pregrade, zaradi česar lahko le slutimo, kaj voznik diha med polnim pospeševanjem, da ne govorimo o zastojnski savni v vseh letnih časih.

Prav tako ni jasno, na kakšen način zmore originalno na prvi par koles gnani jugo prenesti vso to velikansko moč na asfalt in pri tem ostati vsaj približno poravnan s cesto.

Lastnik sicer v oglasu pravi, da gre za "edinstven" potovalnik, ki je registriran, hkrati pa lahko služi kot poceni vstopnica v svet drag racinga. Cena namreč v skladu s filozofijo juga ni pretirana, "le" 2.000 dolarjev (1.630 evrov), ali povedano drugače slabih pet evrov za kilovat moči.

Komentarjev 1
  • dostvasmam 08:04 19.februar 2013.

    http://www.zurnal24.si/na-prodaj-kup-gnoja-z-imenom-jugo-clanek-182590 ??????