Avto
22 ogledov

Naša ljubezen do avtov se ohlaja

Starejši voznik Shutterstock
Dva Slovenca, en osebni avtomobil. Še vedno smo veliki ljubitelji štirikolesnikov, čeprav se ljubezen ohlaja in postaja vse starejša. Manj kot tri leta ima le dobra desetina avtov.

V Sloveniji je bilo lani manj registriranih osebnih avtomobilov kot leto prej, in sicer je bilo v register vozil vpisanih nekaj več kot 1,066 milijona osebnih avtomobilov ali 467 manj kot leta 2011. Konec 2012 je bilo 31 odstotkov osebnih avtomobilov starih najmanj 12 let, samo 13 odstotkov jih je bilo mlajših od treh let.

Kot so sporočili z državnega statističnega urada, je bilo lani, če upoštevamo le osebne avtomobile, ki so jih uporabljale fizične osebe, 1,010 milijona registriranih osebnih avtomobilov, kar je 901 osebni avtomobil manj kot v letu 2011.

Lani je bilo prvič registriranih 63.084 osebnih avtomobilov; od tega jih je bilo 79 odstotkov novih in 21 odstotkov starih, takih, ki so bili prej že registrirani v kaki drugi državi.

Tako je bilo lani v primerjavi z letom 2011 prvič registriranih 13 odstotkov manj osebnih avtomobilov in 17 odstotkov manj novih osebnih avtomobilov.

Sicer pa je bilo lani v register vozil v Sloveniji vpisanih skoraj 1,357 milijona motornih in skoraj 36.800 priklopnih vozil, so še navedli v statističnem uradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.