Avto
8999 ogledov

Naslednja velika stvar v avtomobilih

Continental predstavil 3D merilnike za znamko Genesis Continental
Nemški dobavitelj avtomobilski industriji razvija novo generacijo merilnikov.

3D merilniki po zaslugi Peugeota niso več novost. V živo smo jih na zurnal24.si že spoznali v peugeotu 208 in 2008. Zdaj pa je priznani nemški dobavitelj avtomobilski industriji sporočilo, da razvija veliko novost na področju podajanja informacij na instrumentalni plošči. Prvo vozilo v katero bodo vgradili nove, tridimenzionalne merilnike, bo premijski korejski športni terenec genesis GV80.

Byton zaslon Avto Prihaja avto s takoooooo velikim zaslonom

V zadnjih letih so zasloni postali nepogrešljiv del kabin avtomobilov. Poleg zaslonov infozabavnega sistema, digitalne zaslone srečujemo tudi v vlogi podajanja informacij ali projekcijskih (HUD) zaslonov, ki sliko s podatki projicirajo na poseben prosojen material oziroma vetrobransko steklo vozila. Medtem, ko je slednji sistem še vedno privilegij dražjih modelov, pa infozabavne sisteme in nadzorne plošče že uporabljajo v cenejših avtomobilih.

Peugeot 208 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Porsche taycan Avto Celo sopotnik bo dobil svoj zaslon

Prednost 3D grafične zasnove z dvema slojema digitalnih merilnikov je, da z izbočeno grafiko v obliki holograma dinamično poudarja podatke o vožnji. Tisti bolj pomembni in nujni se vozniku prikažejo bližje oziroma najprej. Pri Peugeotu so za zurnal24.si povedali, da je reakcijski čas voznika s 3D merilniki precej krajši, kar pomeni, da se voznik hitreje odzove na določene situacije, na primer, če mu avtomobil pošlje vizualni signal, da obstaja možnost trka. Peugeotovi strokovnjaki zagotovili, da na njih enako dobro vidijo tudi tisti, ki nosijo očala ali kontaktne leče.

Multimedija v novem mercedesu razreda E Avto Klasični zasloni v avtomobilih na pogorišče zgodovine?

Pri tridimenzionalnih merilnikih se slika razdeli na dve ravnini. Predstavnik Continentala Frank Rabe je pojasnil, da 3D avtostereoskopski zaslon z visoko zmogljivostjo prispeva k boljši interakciji človeka in stroja in je tudi osnova za nadaljnji razvoj tridimenzionalne "pilotske kabine". V prihodnosti bi lahko to tehniko razširili tudi na druge notranje zaslone. Pri dobavitelju sistemov avtomobilski industriji pravijo, da to ni več znanstvena fantastika, če upoštevamo dejstvo, da bi pred petnajstimi leti le malokdo verjel napovedim, da bodo zasloni na dotik čez nekaj let postali običajni v skoraj vsakem avtomobilskem razredu, tudi najcenejših vozilih.
Tovrstne tehnologije kupcem omogočajo prilagoditev notranjost svojega avtomobila po lastnih željah.

Peugeot 208 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Toliko bo evropska cena Avto Pretiravanje? Poglejte velikost tega zaslona v avtu!

Danes se odločajo ali želijo imeti videz klasičnih analognih kazalnikov ali pa izberejo zaslon s spremenljivim prikazom podatkov. Nova tehnologija, ki so jo predstavili pri Continentalu omogoča, da se staromodni dizajn spremeni v „futuristično retro“ dizajn in podatke prikazuje v treh dimenzijah.

 

Komentarjev 2
  • rahisca 20:05 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • crosalad 15:09 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks