Avto
8 ogledov

Navigacija bo našla parkirni prostor

BMW Navigacija BMW
Sistem samodejnega parkiranje v avtomobilih danes ni nič novega, saj tehnologijo ponuja že več proizvajalcev vozil. Večja težava voznikov, kot samo parkiranje, je najti prazen parkirni prostor. V prihodnosti bo pri tem zamudnem opravilu pomagala navigacijska naprava, ki bo voznika usmerjala do praznega parkirnega prostora.

Pri BMW so razvili prototip navigacijske naprave, ki je sposobna prepoznati prazno parkirno mesto v garažni hiši v bližini končnega cilja, ki si ga bo izbral voznik.

Pri BMW Group, ki je prihod navigacije, ki jo razvija zadnja tri leta, predstavil na dnevnih inovacij, sistem označujejo kot konec težav s parkiranjem. Mikronavigacijski sistem, ko so ga poimenovali Bavarci, voznika s pomočjo informacij shranjenih v mapah in GPS sistema vodi do najbližjega prostega parkirnega mesta v garažni hiši. Sposoben je prepoznati nadstropja, voznik pa si lahko celo izbere parkirno mesto, ki je najbližje dvigalu. Informacije, kje je parkiran avtomobil, se nato prenesejo in shranijo na mobilni napravi, tako, da voznik oziroma voznica ob povratku lažje najde avtomobil.

Kako navigacija deluje v praksi si lahko pogledate v videu zgoraj.

Komentarjev 1
  • Primož Črnčec 09:35 20.december 2011.

    Peški bi še hitreje našo parkplac, kot pa z NAVi,