Avto
4126 ogledov

Ne čudite se, ko boste srečali to novo znamko na naših cestah

Lynk & Co 03
1/4
Lynk & Co
Kaj se zgodi, ko švedski avto dobi kitajsko preobleko?

Lynk & Co 03 je kompaktni sedan, ki so ga te dni predstavili in bo na prodaj tudi na evropskih trgih. Z evropskimi avti ima veliko več skupnega, kot izgleda na prvi pogled, saj je postavljen na Volvovo platformo za kompaktne avtomobile (XC40 ...) in si tudi sicer deli veliko tehnologij od svoje "žlahte" - Volvo in Lynk & Co namreč oba spadata pod kitajski koncern Geely. 

Serijski 03 je zelo podoben konceptu, vključno z originalno postavljenimi svetili. Po prvih podatkih bo edini motor na začetku 1,5-litrski trivaljnik s 115 kW (156 KM), kasneje pa bodo dodali v ponudbo še priključni hibrid.

Model 03 bodo sicer izdelovali na Kitajskem, a po potrebi imajo rezervirano zanj tudi prostor na liniji v Volvovi tovarni v belgijskem Ghentu, kjer bodo izdelovali že kompaktnega križanca lynk & co 02. 

Lynk & Co 03 | Avtor: Lynk & Co Lynk & Co
Lynk & Co 03 | Avtor: Lynk & Co Lynk & Co

Posebnost poslovnega modela te Evropejcem še neznane znamke bo enostavnost, ki bo temeljila na izposoji, ne prodaji. Cene zgolj spletne prodaje bodo fiksne, opremski paket pa samo eden, a ta zelo bogat. Vključena bo doživljenjska garancija. Velik poudarek bo znamka dajala tudi povezljivosti med vozili, med drugim si bo avto mogoče enostavno izposojati med različnimi uporabniki.

V Evropi bodo 03 pričeli prodajati prihodnje leto, verjetno pa bo za tukajšnje trge precej bolj zanimiv 02 (na fotografiji spodaj). 

Lynk & Co 03 | Avtor: Lynk & Co Lynk & Co

Komentarjev 2
  • Janez_53 09:38 07.avgust 2018.

    Vprašanje piscu članka: Zakaj hudiča pa se ne bi smeli čuditi novi avtomobilski znamki??? Bodo v bodoče pisunčki določali, čemu se naj ljudje čudijo in čemu ne?