Avto
240 ogledov

Nebotičnik mu je stopil jaguarja

Jaguar Youtube
V Londonu novi nebotičnik povzroča velike težave ljudem na ulici, nedavno pa je dobesedno stopil tudi tam parkiranega jaguarja.

Gotovo imajo arhitekti in konstruktorji v rokavu že številne izgovore, zakaj na to niso pomislili še pred izgradnjo, a dejstvo je, da je londonski "walkie-talkie", kot ljubkovalno zaradi oblike kličejo novo 37-nadstopno stolpnico, zelo ponesrečeno zasnovan.

Stolpnica | Avtor: Youtube Youtube
Kombinacija konkavne oblike in steklene zunanjščine namreč svetlobo in toploto sonca usmerjeno odbija proti ulici, kar mimoidočim povzroča nemalo slabega počutja. Kako resen je problem, so zadnje dni morali priznati tudi lastniki stavbe.

Za začetek konec parkiranja

Po poročanju BBC-ja je neki lastnik jaguarja XJ ob povratku k parkiranemu vozilu začudeno opazil, kako nekaj ljudi fotografira njegovega črnega lepotca. Ko jih je vprašal, v čem je težava, mu je eden dejal, da se mu lastnik tega avta prav smili, saj mu sonce topi avtomobil.

In res je sonce dodoba spremenilo obliko plastiko na enem od vzvratnih ogledal, na kljukah vrat in na plastiki, nameščeni na C-stebričku.

Škodo v višini okoli 1.500 evrov bodo krili lastniki stavbe, ki že iščejo rešitve, da bo njihova nova lepotica bolj sprejemljiva za okolje. Za začetek so tako prepovedali parkiranje pod stavbo in namestili posebne zavese, javnost pa tolažijo, da gre za nenavadno kombinacijo visokih temperatur in položaja sonca na nebu, nevarno obdobje pa da bo mimo v roku dveh tednov.  

Medtem drugi poročajo tudi o škodi, ki jim jih nebotičnik pušča na parkiranih kolesih, saj se vse, kar ni kovinsko, dobesedno cvre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.