Avto
22 ogledov

Nekateri dobro tudi v kriznih časih

Bosch Gregor Prebil
Kljub težkim finančnim časom, ko se številna podjetja spogledujejo z nejasno prihodnostjo, pa podjetje Bosch, ki je močno prisotno v avtomobilski industriji, niza dobre rezultate. Ti so plod velikih vlaganj v razvoj.

Generalni direktor za regijo Adria Javier Gonzalez Pareja je na tiskovni konferenci v Ljubljani poudaril, da so v podjetju, ki je lani praznovalo 125 let obstoja, za razvoj in raziskave namenili 4,2 milijarde evrov. To je po njegovih besedah pogoj za nadaljnji razvoj. "Povpraševanje po vrhunski tehnologiji se povečuje, ta trend pa nam omogoča, da še okrepimo naš položaj na trgu," pravi Pareja. 38 tisoč razvojnikov po vsem svetu je lani pripravilo 4126 patentov, kar je 16 patentov na dan. Rezultat je večje število zaposlenih, samo v Evropi je delo dobilo 19 tisoč ljudi, od tega v Sloveniji sto.

Tehnologija motornih vozil je največje področje iz Boscheve skupine treh poslovnih področij in ustvarja največ dobička. Boschev položaj vodilnega svetovnega dobavitelja na področju avtomobilske industrije je zasnovan na tehnološkem strokovnem znanju, dolgoletnih izkušnjah na mednarodnih trgih in inovativni moči. Dejavnosti Boscheve skupine na tem področju se osredotočajo na sedem glavnih skupin izdelkov: sistem vbrizgavanja goriva za motorje z notranjim zgorevanjem, zunanje naprave za upravljanje prenosnika moči, zamisli za alternativni pogon, aktivni in pasivni varnostni sistemi za vozila, pomoč voznikom in druge funkcije vodenja, informativni in komunikacijski sistemi za notranjost vozila in vrsta poprodajnih, tehnično podprtih in servisnih zamisli za prodajalce avtomobilov.

Bosch | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Bosch dobro posluje tudi v Sloveniji

Skupina Bosch Group je v Sloveniji v poslovnem letu 2011 nadaljevala z rastjo. Vodilni ponudnik tehnologije in storitev je svojo prodajo vključno z notranjimi dobavami povečal za 21 odstotkov, na 191 milijonov evrov. Prodaja na slovenskem trgu se je povečala za skoraj 6 odstotkov na 51 milijonov evrov, ob tem so se naložbe zvišale za 38 odstotkov na 11 milijonov evrov. Družba Bosch trenutno v Sloveniji zaposluje več kot 900 sodelavcev– skoraj sto več kot prejšnje leto.

Najnovejše novosti, povezane z avtomobilsko industrijo v letu 2011, so vezane na diagnostiko gospodarskih vozil. Novost je preizkuševalnik KTS TRUCK s programsko opremo ESI. Pri Boschu pravijo, da je bila oprema za delavnice na trgu dobro sprejeta, ponudba izdelkov pa je bila dopolnjena z napravami za montažo in balansiranje pnevmatik. Bosch ima sicer po svetu 15 tisoč servisnih delavnic, od tega 21 v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.