Avto
8 ogledov

Nemčija uči migrante prometnih pravil

Prometna pravila za prišleke
1/9
ADAC
V Nemčiji migranti in begunci povzročajo tudi nenavadne situacije v prometu, zato so pri Adacu izdali posebno zloženko z osnovnimi pravili, ki prišlekom pojasnjujejo, kakšna pravila v prometu veljajo na Stari celini.

Pri Adacu so šli v akcijo, da bi prišlekom olajšali situacijo pri integraciji v družbo tudi na področju dnevnih migracij, pri čemer so se osredinili predvsem na pešce in kolesarje, ki jih bo na začetku gotovo največ.

Na letaku, ki ga delijo v zbirnih centrih, so prek fotografij in v nemščini, angleščini ter arabščini pojasnjene različne situacije v prometu, od tega, kako se pravilno prečka zebro pri prehajanju na drugo stran ceste, do pravic in dolžnosti kolesarjev.

Več je primerov različnih situacij na križiščih, med drugim jih letak tudi opozarja, da je kolo prevozno sredstvo zgolj za enega človeka in da je dobro nositi kolesarsko čelado. Takšen letak bi včasih prišel prav tudi "staroselcem."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • h3o 15:05 27.december 2015.

    a jih je že milijon beguncev v nemčiji? merklovi se je odpeljalo

  • samo.jst 09:57 27.december 2015.

    Menim, da je članek žaljiv in diskriminatoren do izobraženih prišlekov, ki lahko dokažejo dr. izobrazbo kljub pomankajnu potnih listin.

  • francl12 09:16 27.december 2015.

    Predlagam, da vsem avtomobilom v bližini zbirnih centrov predpišete obvezno opremo PLUG in minimalno hitrost 120km/h!!!