Avto
9 ogledov

Nevarnost preži v visokih petah

Visoke pete in vozniški sedež nista najbolj primerna kombinacija. Žurnal24 main
Visoke pete so od vraga. Še posebej, če se držijo dolgih, vitkih nog. Kombinacija zna biti usodna, tudi za volanom.

V Veliki Britaniji se očitno zavedajo problema, ki se mu reče ženska v visokih petah za volanom. A ne zgolj v visokih petah. Usodne so tudi japonke, natikači, vse, v čemer noga ne stoji fiksno. Po njihovih podatkih naj bi kar 11,5 milijona Britank vedelo, da bi bilo pametneje preobuti se, saj je prav neprimerna obutev včasih razlog za nesrečo. A Britankam preobuvanje ne diši. Anketo je izvedla zavarovalnica Sheilas' Wheels, ki ponuja avtomobilska zavarovanja za ženske.

Vsi čevlji niso udobni za hojo, kaj šele za vožnjo. Še predobro se spomnim začetkov za volanom. Od tega, kaj sem imela na nogah, je bilo na začetku odvisno, kako dobro se bom počutila za volanom. V avtošoli sem tako ali tako najraje imela obute ene in iste čevlje. Zakaj bi tvegala, če ni treba. Enak podplat, enak občutek.

S kilometrino se tudi noga navadi, da je obuta v različne stvari, ko pritiska na plin in sklopko. Seveda so nekateri pari čevljev v teh pogledih boljši kot drugi, a se vseeno da. Edina stvar, ki je še vedno ne morem obuti, pa so čevlji z visoko peto. Kljub temu pa občudujem vse tiste, ki se v visokih petah usedejo za volan in se počutijo kot doma.

Bodimo pošteni: ko sediš v avtomobilu, tako ali tako nihče ne vidi, kaj imaš obuto. Lahko si v ribiških škornjih ali pa v babičinih copatih, ostalim voznikom je to prihranjeno. Torej, zakaj ne bi imeli v avtomobilu še enih čevljev, v katerih noga ne bo trpela in ki se vam ne morejo zatakniti za ta presneti tepih, ki vam nagaja in ga še vedno niste zamenjali?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.