Avto
160 ogledov

Neverjetna zmota policistke

Renault espace z volanom na desni Renault
Policistka ni opazila, da je ustavila vozilo z volanom na desni, in je alkotest ponudila kar sopotnici. A tu komedije še ni bilo konec.

Zgodilo se je v belgijskem Antwerpnu minuli konec tedna. Policistka je med nočno kontrolo ustavila renault espacea z dvema osebama. Povsem rutinsko je alkotest potisnila v roke sopotnici, saj ni opazila, da ta pred seboj nima volanskega obroča. Voznik in lastnik hkrati je avto namreč pred letom in pol uvozil iz Velike Britanije zaradi ugodne cene, pri tem pa ga ni preveč motilo dejstvo, da je volan na "napačni" strani.

Kot je voznik Patrick van den Kieboom povedal za lokalni časnik Gazet van Antwerpen, je sopotnica vestno poprijela za alkotest, a ji je vanj komaj uspelo spustiti sapo, saj se je vmes tako hihitala. Policistki vseeno še vedno "ni vžgalo" in je bila z doseženim rezultatom 0,0 zadovoljna ter je zaželela le še srečno pot.

Enako ali še bolj zadovoljen pa je bil tudi van den Kieboom, saj je povedal, da je nekaj ure prej zvrnil par vrčkov, zato bi bil alkotest gotovo pozitiven.

Komentarjev 3
  • kapibara 10:55 23.januar 2014.

    Dobto rutinska napaka+nobene škode ampak še korist..kaj pa, ko se to dogaka v LJ, ko se je kučko zmeden usedu tudi napačno.. :-)

  • Mahi 08:19 23.januar 2014.

    Ja, se zgodi. Ko sem bil pred leti na nekem projektu na Malti nas je na letališče prišel iskat uslužbenec in avtomatsko ko je odklenil avto sem se usedel za volan.... :)

  • Žurnalček 13:31 22.januar 2014.

    To je je tudi v LJ zgodilo , davno nazaj , ko je sopotnica mirno rekla , da nima vozniškega, miličniku so se pa že začele cediti sline , kakšen frajer je , ko je takole od prve ujel tičko .