Avto
75 ogledov

Nissan bi utegnil kicksa "brcniti" tudi do Slovenije

Nissan kicks
1/12
Nissan
Pri Nissanu so v Braziliji uradno predstavili novega križanca, ki so ga poimenovali kicks. Prvotno je namenjen državam Latinske Amerike, Japonci pa ga bodo avtomobil ponudili na drugih svetovnih trgih, morda tudi v Evropi in torej tudi v Sloveniji.

Nissan kicks je novi mali križanec, ki bo globalni model, saj ga nameravajo prodajati v vsaj 80 državah po vsem svetu, proizvajali pa ga bodo v Nissanovi tovarni v mestu Aguascalientes v Mehiki.

Zaenkrat sicer še ni nobene uradne informacije, da bi ga utegnili prodajati tudi v Evropi, kjer Nissan že nekaj let trži model juke, začetnika revolucije na področju malih križancev, ki so v Evropi razmnožili in iz leta v leto podirajo rekorde v prodaji.

Prvi v Latinski Ameriki s sistemom AVM

Pri Nissanu so "obraz" novega modela razkrili že pred enim mesecem, sedaj pa so ga "razglalili" do konca. Prednji del je povzet po konceptnem kicksu (predstavljen na avtomobilskem salonu v Sao Paolu leta 2014) in zelo podoben nissanu x-trailu s prepoznavno V-režo na hladilniku motorja, žarometi v obliki bumeranga in "plavajočo" streho, medtem, ko zadek nekoliko spominja na Renaultovega capturja.

Med razvojem je bilo veliko pozornosti namenjene aerodinamiki in pretoku zraka, s čimer so zmanjšali vpliv piša vetra v potovalni kabini ter hrati izboljšali dinamične karakteristike.

Potovalna kabina ponuja polno futurističnih detajlov in naj bi bila kot taka všeč ljubiteljem novih tehnologij. Osrednji del zaseda sedempalčni zaslon na dotik. Kick bo imel tudi sistem štirih kamer AWD (Around View Monitor) za popoln nadzor okolice vozila vključno s senzorjem gibanja. To je prvo tako vozilo v regiji (Latinska Amerika), s tem sistemom in predstvlja naslednji korak naprej k Nissanovi strategiji pametne mobilnost.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.