Avto
600 ogledov

Nissan qashqai najboljši za vleko prikolice

Nissan qashqai
1/10
Tow car awards
Strokovnjaki britanskih strokovnih revij Practical Caravan in What Car? so na podlagi testiranj izbrali najboljše avtomobile za vleko prikolic.

Kateri avtomobil kupiti, da bo kar najbolje za seboj vlekel prikolico? To je odvisno od tega, kako težko in dolgo prikolico vlečete za seboj. Najboljše na osnovi testiranj že od leta 2007 naprej izbirajo Britanci, ki so na poligonu preizkušali in ocenjevali vozne lastnosti, udobje, učinkovitost zavor med vleko prikolice, speljevanj vozila obremenjenega s prikolico v klanec, preizkušali so tudi varnostne pripomočke za stabilizacijo prikolice, izvedli losov test, ... Letos so preizkusili in ocenili rekordno število vozil - 56, lani deset manj.

Qashqai pobral smetano

Skupni zmagovalec za leto 2014 je nissan qashqai, ki je bil za najboljšega okronan tudi v kategoriji od 1.400 do 1.549 kilogramov. Strokovno žirijo je prepričala stabilnost pri višjih hitrostih, izkazal se je na dinamičnem testu, ocenjevalci izpostavljajo veliko navora 1,6-litrskega turbodizelskega agregata s 130 konjskimi močmi. Izkazal se je tudi z učinkovitim zaviranjem in delovanjem sistema za pomoč pri speljevanju v klanec (hill-start).

Vodja izbora Tow Car in urednik revije Practical Caravan David Motton je o zmagovalcu dejal: "Nisem potreboval voziti več sto kilometrov, da bi ugotovil, da je to odličen avtomobil tudi za vleko prikolic. Letos je bila konkurenca najmočnejša do zdaj. Pri izboru najboljšega je prevladala praktičnost, kakovost in vlečne zmogljivosti qashqaija. V ospredje smo postavili stabilnost vozila in prikolice pri višjih hitrostih. Tu se je nissanov športni terenec izkazal za odličnega. Voznik tudi na daljših poteh ne bo preobremenjen z vleko prikolice."

Tudi majhni so učinkoviti

Najboljši v kategoriji ultra lahek avto za vleko do 750 kilogramov je renault captur z 1,5-litrskim dCi dizelskim agregatom. Mali SUV se je izkazal z zelo zanesljivo stabilnostjo, za seboj pa lahko učinkovito vleče tovor do teže 900 kilogramov. Najboljši avtomobil za vleko manjših počitniških prikolic, šotorskih prikolic in ostalih manjših prikolic je škoda octavia, ki je bila lani okronana za veliko zmagovalko. Strokovnjaki priporočajo izbor dvolitrskega turbodizelskega motorja s 110 kilovati moči. Najboljši za vleko prikolic z eno osjo, prikolic za prevoz konj ali manjših čolnov je jaguar XF sportbrake s trilitrskim dizelskim šestvaljnikom in 275 konjskimi močmi. Najboljše vozilo za vleko večjih prikolic je Land Rover Discovery, ki od začetka izbora v svoji kategoriji ni zmagal le enkrat.

Zmagovalce po posameznih kategorijah najdete v fotogaleriji zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.