Avto
999 ogledov

Nissan zagotavlja: "Ni res, ostajamo v Evropi!"

Nissan Juke Saša Despot
Nissan se je uradno odzval in zavrnil poročanje, da se umika iz Evrope.

Nissan zanika poročanje agencije Reuters. Ta je dvignila obilo prahu s sklicevanjem na visoki vir v upravi Nissana, da se bo japonski proizvajalec v skladu z novim globalnim načrtom osredotočil le še na tri avtomobilske trge - japonskega, ameriškega in kitajskega. To bi pomenilo, da bi Nissan močno zmanjšal ali pa celo povsem opustil svojo prisotnost na evropskem trgu. 

Pri Nissanu zagotavljajo, da novi strateški načrt, ki ga bodo predstavili konec meseca, še naprej predvideva tudi prisotnost v Evropi, kjer bodo še naprej "zavezani k izboljšanju svoje prisotnosti s produkti", poroča Automotive News Europe. 

Tako so na evropskih trgih pravkar zagnali prodajo nove generacije juka (na zgornji fotografiji), ki je pred desetletjem povzročil revolucijo, imenovano križanci. Prihaja tudi tretja generacija qashqaija.

Govorice o odhodu Nissana iz Evrope pa niso brez osnove. Samo v treh četrtletjih leta 2019 je Nissan v Evropi nabral izgubo kar 222 milijonov evrov, zato je bila za Nissan to regija z najslabšim poslovnim rezultatom. Nissan ima v Evropi tovarni v Veliki Britaniji in Španiji. Prav usoda slednje je najbolj vprašljiva. 

 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.