Avto
83 ogledov

Nissan predstavil novi note

NIssan note
1/8
Nissan
Nissan je marca na avtosalonu v Ženevi pokazal konceptni model invitation, ki je služil kot najava za novo generacijo nota. Slednjega je japonski izdelovalec avtomobil zdaj premierno razkril domači javnosti.

Novi nissan note ima povsem novo obliko, ki je bolj aerodinamična, znotraj je za potnike več prostora, oprema pa je bogatejša. Pri Nissanu pravijo, da so naredili korak naprej tako pri varnosti kot pri nižjih izpustih CO2 in zmanjševanju porabe, saj naj bi bil note zmožen z enim litrom goriva prevoziti 25,2 kilometra poti.

NIssan note | Avtor: Nissan Nissan
Na Japonskem bo na voljo tudi z 1,2-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem z direktnim vbrizgom, ki bo kombiniran z menjalnikom Xtronic CVT. Med drugim bo opremljen tudi z nissanovim around view monitorjem.

Novi note v dolžino meri 4.020 milimetrov, širok je 1.690 milimetrov, visok 1.535 milimetrov, medosna razdalja pa meri 2.600 milimetrov. Nissan bo nota na Japonskem začel prodajati septembra, evropska različica pa bo premierno predstavljena marca prihodnje leto na avtosalonu v Ženevi.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 08:05 17.julij 2012.

    še en produkt oblikovalske "izvirnosti". Bočna linija ukradena od Merive, zadek od Honde Jazz, spredaj pa je ostal še nekako Nissan.....