Avto
20 ogledov

Nissanove novosti

Townpod
1/40
Žurnal24 main
Nissan bo na avtomboilskem salonu v Parizu premirno predstavil novo študijo vozila na električni pogon, osveženi X-trail, ter začel sprejemati naročila za električni leaf.

Nissan bo na bližnjem avtomobilskem salonu v Parizu premierno predstavil študijsko vozilo townpod, s katerim bo razkril možen način razširitve ponudbe vozil z ničelno stopnjo emisij. Zasnovana je za zagotavljanje mobilnosti brez emisij novemu rodu doma delujočih inovativnih, kreativnih podjetnikov, ki posebej dobro poznajo nove tehnologije. Je glasnik nove dobe, v kateri bo mobilnost, zagotovljena z vsestransko prilagodljivimi in slogovno dovršenimi električnimi vozili, množična.

Nissan leaf
Zgodbo o ničelni stopnji izpustov bo, tik pred prvimi dobavami evropskim kupcem v začetku prihodnjega leta, na avtomobilskem salonu v Parizu nadaljeval model leaf. To je izključno električno vozilo majhnih operativnih stroškov, ki nima izpušne cevi, iz katere bi se valili toplogredni in ostali plini. Je prvi, namensko razvit za množično izdelavo, dostopen električni avtomobil. Sočasno je prvi izmed številnih električnih vozil Nissana v bodoče. Poganja ga kompaktni električni motor, plod lastnega, nameščen v sprednjem delu. Motor, ki poganja sprednja kolesa doseže največjo moč 80 kW (109 KM) in največji navor 280 Nm. Največja hitrost je 140 km/h, polni akumulatorji pa zagotavljajo doseg 160 km.


Motor se napaja z električno energijo shranjeno v večplastnih litij-ionskih akumulatorjih, izhodne moči 90 kW, ki jih je razvil Nissan. Akumulatorski sklop, sestavljen iz 48 enot, je nameščen pod sedeže v pod. Energija, regenerirana ob zaviranju in vožnji z enakomerno hitrostjo, se shranjuje neposredno v akumulatorje, kar zagotavlja najmanjšo raven energetskih izgub.



Osvežen X-trail
Klasičen kompaktni SUV X-trail je doživel oblikovno prenovo. Nov sprednji del, zadnje luči in zajetnejša kolesa so temelj bolj vpadljive in sofisticirane podobe. Materiali večje kakovosti in skladnejše barvne kombinacije večajo v notranjosti prijetnost bivanja. Voznik zazna večjo kakovost in doslednost z novimi, preglednejšimi merilniki, s katerih je mogoče lažje odčitati najrazličnejše vrednosti, kar velja tudi za nov zaslon potovalnega računalnika. Posodobitev dizelskega motorja, nova prestavna razmerja menjalnika in aerodinamične izboljšave botrujejo manjši porabi goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.