Avto
97 ogledov

Nova alhambra

Alhambra ima serijsko vgrajene veliko varnostne opreme, ki med drugim zajema tud
1/16
Žurnal24 main
Seat je predstavil novo generacijo enoprostorca alhambra, ki bo na slovenski trg predvidoma zavil septembra letos.

Seat alhambra s svojo velikostjo ustreza evropskemu tipu MPV vozil. Izraženo s številkami: s 4,85 m je nova alhambra za 22 cm daljša od svoje predhodnice, njena širina pa se je povečala za 9 cm. V tretji vrsti sedežev je zdaj zadosti prostora tudi za odrasle potnike, poleg tega pa velika električna drsna vrata (dodatna oprema) omogočajo udoben dostop tudi do zadnjih sedežev. Osnovna prostornina prtljažnika pri petih sedežih znaša 885 litrov, če pa sta v vozilu samo dva sedeža, se njegova kapaciteta poveča na največ 2297 litrov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Enoprostorec bo na voljo v izvedbah s petimi, šestimi ali sedmimi sedeži. Kadar potrebujete več prostora, sedežev iz druge in tretje vrste ni več treba izgraditi – zaradi sistema EasyFold jih je mogoče hitro in preprosto podreti, tako da so poravnani z dnom vozila. Sedeže v srednji vrsti je možno vzdolžno premikati, kot dodatna oprema pa so na voljo tudi integrirani otroški sedeži.

Na prvi pogled je opaziti športno zasnovo. Pokrov motornega prostora, ki se zliva v obliko puščice, značilna mreža hladilnika in markanten sprednji odbijač z linijo v obliki črke V alhambro uvrščajo med značilne predstavnike znamke Seat. Drsna vrata so v celoti integrirana. Zadnji del vozila zaznamujejo usmernik zraka nad zadnjim steklom, močno navzdol potegnjen pokrov prtljažnika in velike luči.  

Vsi motorji TSI in TDI imajo direktno vbrizgavanje goriva in turbopolnilnik. V ponudbo sta vključena dva bencinska motorja z močjo 110 kW (150 KM) oziroma 147 kW (200 KM) ter dva dizelska motorja z močjo 103 kW (140 KM) oziroma 125 kW (170 KM). Med ostale serijske tehnologije za povečanje učinkovitosti sodita tudi sistem start-stop in rekuperacijski sistem, ki omogoča regeneracijo kinetične energije. TDI je opremljen s katalizatorjem SCR (selektivna katalitična redukcija), zato tudi dizelski izvedbi alhambre sodita med najčistejše MPV na svetu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Menjalnik DSG predstavlja kombinacijo športnosti, udobja in učinkovitosti. Seznam tehnologij vključuje smerno prilagodljive biksenonske žaromete in asistenco za dolge luči, nov je parkirni sistem s krmilno avtomatiko, ki alhambro avtomatsko usmerja na ozkih parkirnih mestih. Pregled nad območjem za vozilom je naloga kamere za vzvratno vožnjo. Panoramsko strešno okno ima trikrat večjo stekleno površino kot običajno strešno okno. Za optimalno temperaturo v celotnem potniškem prostoru skrbi triconska klimatska naprava climatronic. Odpiranje in zapiranje drsnih vrat ter pokrova prtljažnika olajšujejo električni motorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.