Avto
1857 ogledov

Nova generacija nuggeta za še bolj udobne dogodivščine

Ford nugget
1/13
Ford
Ford je predstavil naslednjo generacijo nuggeta na osnovi nove generacije transita in transita custom.

Ford je predstavil novo generacijo avtodoma Nugget, v katerega so združili sodobne funkcije vozila in notranjosti. Prvič bo mogoče izbrati napreden elektrificiran pogonski sklop, ki je na voljo s prilagodljivim priključnim hibridom (PHEV).

Novo izvedbo avtodoma Nugget so razvili v sodelovanju s priznanim izdelovalcem avtodomov oziroma predelovalcem kombiniranih vozil Westfalia. Med drugim ga odlikuje večconska notranja razporeditev.

Novi Nugget izkorišča prednosti povsem nove platforme za vozila, ki jo je Ford letos predstavil za svoji vodilni družini vozil Transit in Tourneo Custom. Obe uvajata dodatne oblikovne značilnosti, povezljivost in vozne tehnologije. Med drugim je na voljo uporabna streha s solarnimi paneli, zvesti ostajajo tudi pristopu enostavnega premikanja po parkiranem vozilu. 

Ford nugget | Avtor: Ford Ford
Ford nugget | Avtor: Ford Ford
Ford nugget | Avtor: Ford Ford

Ford in Westfalia sta v novem modelu popolnoma preoblikovala bivalni prostor, ki temelji na priljubljeni postavitvi z ločenimi območji za kuhanje, bivanje in spanje. Ta zasnova notranjosti pomeni, da se lahko avtodomarji tudi ob postavitvi dveh zakonskih postelj premikajo po kabini, kuhajo ali vstopajo in izstopajo iz vozila, ne da bi pri tem motili drug drugega.

Prostor za sedenje je varen in udoben prostor za potovanje, ob parkiranju pa se zlahka spremeni v prostor za jedilnico in spanje. Optimizirana kuhinja z razporeditvijo v obliki črke L omogoča prijetnejše kuhanje. Praktičen novi hladilnik s predali omogoča lažji dostop. Novi sta tudi kuhalna plošča in pomivalna enota s serijsko vročo vodo, ki omogočata za 20 odstotkov več namenske delovne površine.

Nugget ima v primerjavi s prejšnjim modelom možnost pomika vzmetnice navzgor za povečanje prostora za glavo v kuhinji, medtem ko je zgornja postelja še vedno na mestu, ter zadnja klop, nameščena na vodilih, z novimi upravljalnimi elementi za lažje in enoročno spreminjanje sedišča v posteljo. Zadaj nameščena odprtina za toplo/hladno prho je zdaj del serijske opreme, po želji je na voljo tudi šotor za zasebnost na zadnjih vratih. Uporabnih izboljšav je še več. Tako ne manjkajo visokotehnološke funkcije za izboljšanje povezljivosti na poti in udobja po parkiranju. Dodana sta brezžično polnjenje in serijski modem 5G.

Ford nugget | Avtor: Ford Ford

Prvič tudi kot priključni hibrid

Najprej bodo predstavili različico Nugget Titanium z nagibno streho ter motorjem EcoBlue s 170 KM in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Drugi modeli, vključno s pogonom PHEV, bodo sledili kasneje. 

Gre za pogonski sklop, ki si tehnologijo deli z modelom kuga PHEV. Uporablja 2,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom, ki skupaj z baterijo z (uporabno) kapaciteto 11,8 kWh in elektromotorjem zagotavlja skupno moč 232 KM in možnost vožnje izključno na elektriko.

Novo podvozje z neodvisnim zadnjim vzmetenjem pa izboljšuje vodljivost. Na voljo pa bodo tudi modeli s štirikolesnim pogonom, ki bodo uporabnikom omogočali dostop do zahtevnejših destinacij. 

Eleganten kokpit ima popolnoma digitalno instrumentno ploščo in 33 cm (13-palčni) zaslon na dotik. Uporablja programsko opremo SYNC 4. Veliko je tudi asistenčnih pomagal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.