Avto
78 ogledov

Nova ohišja za radarje na avtocestah

Meritve hitrosti Dejan Mijović
Na nekaterih delih avtocest so se pojavile nova ohišja za radarje. Trenutno je več možnosti, da v ohišju ždi tudi radar, kot da ga ni.

"Na avtocestah zamenjujemo osem zastarelih ohišij," so pojasnili pri policiji. Kot pojasnjujejo, stara ohišja niso bila več kompatibilna z radarskimi sistemi, ki jih ima v uporabi policija, zato je bila posodobitev nujna. Ohišja je sicer nabavil Dars, policija pa jih le prevzema v uporabo. 

Vse lokacije stacionarnih radarjev na avtocestah ostajajo nespremenjene: "Gre za poznane lokacije na avtocest št. A2 (Karavanke - Obrežje) ter pred predorom Golovec in na Hitri cesti številki H4 - Razdrto - Nova Gorica," dodajajo pri policiji. 

Po zamenjavi zastarelih ohišij bo imela policija na avtocestah in hitrih cestah v uporabi 18 ohišij in deset radarskih sistemov, "ki jih bomo prerazporejali po vseh možnih lokacijah." Praznih bo torej le manjšina ohišij.

Policija ima trenutno še odprto javno naročilo za novo policijsko opremo, pri čemer nabavljajo tudi večje število novih laserskih merilnikov hitrosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.