Avto
51584 ogledov

Nova, pomembna sprememba za voznike

Voznik Profimedias
Vlada je izdala Odlok o spremembi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil.

Vlada je določila, da se veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi iz 1. člena Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji potekla od 16. novembra 2020 do 17. decembra 2020, podaljša do 28. februarja 2021.

Od 16. novembra je v veljavi več omejitev, ki vplivajo tudi na voznike. Upravne enote delujejo, vendar se je treba na storitev predhodno naročiti. Tehnične preglede je mogoče opravljati nemoteno. Enako velja tudi za postopke rednih in vmesnih pregledov cistern ter pregledov vozil za izdajo certifikatov ADR (nevarne snovi) in za postopke v tahografgskih delavnicah. Vulkanizerske storitve in storitve mehaničnih delavnic za vzdrževanje motornih vozil in koles padajo pod izjeme, ki lahko poslujejo dadlje. 

Trgovine z rezervnimi in nadomestnimi deli lahko poslujejo le v primeru, da gre v skladu s pravili NIJZ za osebni prevzem blaga na prevzemnih mestih, "kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki". Začasno je popolnoma prekinjeno kakršnokoli izobraževanje na področju usposabljanj kandidatov za voznike motornih vozil in voznikov, edukacijskih in psihosocialnih delavnic, teoretičnih in praktičnih delov vozniških izpitov in drugih storitev, določenih v odloku.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • cioreapor 17:51 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • peizysthe 07:11 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • creanarmi 03:53 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks