Avto
1400 ogledov

Nova rešitev proti rosenju stekel

Ford
Pri Fordu so rosenje vetrobranskega stekla rešili z vremensko postajo, ki zaznava vlago v zraku in spremembe temperature stekla ter lahko samodejno vklopi klimatsko napravo ter izbere ustrezno nastavitev zračnega toka, da se vetrobransko steklo ne zarosi.

Vremenska postaja je nameščena na vetrobranskem steklu blizu vzvratnega ogledala. Sistem s površino 5 x 3 cm vključuje več senzorjev. Najnovejša različica, ki je že na voljo z modeloma športnih terencev kuga in explorer, z redkejšim vklapljanjem kompresorja klimatske naprave celo pomaga zmanjšati porabo goriva in izpuste CO2.

Ford mondeo Avto Zakaj bi specialist dizelsko vozilo zamenjali za hibridno?

Ford se je v drugi polovici lanskega leta povezal s strokovnjaki za preživljanje prostega časa na prostem komoot, da bi voznikom omogočil načrtovanje, navigacijo in uživanje v pustolovščinah z obiskom izjemnih naravnih okolij. Vozniki izbranih elektrificiranih modelov lahko za odmrzovanje vetrobranskega stekla in nastavljanje temperature v kabini že pred začetkom poti uporabijo aplikacijo FordPass. Led z zunanje strani vetrobranskega stekla ob pritisku na tipko v nekaj sekundah odstrani patentirana tehnologija QuickClear.

Ford Focus ST ST poln trikov Avto Focus ST kot zadnja krona legendarnega podrazreda

“Čakanje, da se vetrobransko steklo odrosi po tem, ko se vrnete z rekreacije, je ena od drobnih nadlog življenja – vožnja brez jasnega pregleda območja pred vozilom pa je lahko zelo nevarna. Ta tehnologija predvidi težavo in jo odpravi, ne da bi se voznik tega sploh zavedal,” pravi  Ingo Krolewski, nadzornik, upravljanje in dejavniki klime v vozilu pri evropskem Fordu.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice