Avto
255 ogledov

Novega porscheja reševala dacia duster

Dacia in macan Gavin Green/Twitter
Porschejev popolnoma novi mali suv macan je na novinarski predstavitvi zapeljal malce prek roba ceste. Ker si sam ni znal pomagati, je na pomoč priskočil dacia duster.

Saj poznate tisti vic o ferrariju, za katerim drvi fičko s prižganim smerokazom? A tudi realni avtomobilski svet kdaj postreže s takšnimi nasprotji, ko razcapani David dá lekcijo bahatemu Goljatu.

Nekaj podobnega se je zgodilo te dni v puščavi v Maroku, kjer poteka Porschejeva večdnevna mednarodna predstavitev za novinarje z vsega sveta. Na njej predstavlja svojo najmanjšo različico športnega mehkega terenca macan. 

Da bodo prihodnjič predstavitev morda raje naredili kje v bližini avtocest, je kriva fotografija, ki jo je v sredo britanski novinar Gavin Green prek Twitterja poslal v svet in je v hipu postala viralna. Kot je pripisal Green, je eden od macanov obtičal, ko je zapeljal malce izven utrjenega cestišča. Ko je poskušal zlesti iz peska, se je z zadnjim delom le še globlje pogreznil in dokončno obstal. 

Takrat so na pomoč poklicali staro dobro dacio duster. Na fotografiji je vidno, kako sta avtomobila privezana skupaj in tik pred tem, da kleni romun pomaga svojemu nemškemu prestižnemu kolegu. 

Nasmešek za Jamesa Mayja

Dogodek je sprožil vrsto komentarjev. "Dobra novica!", je začel nekdo in spomnil na slavni izrek Jamesa Maya, ko je v oddaji Top Gear napovedoval prihod Dacijinih modelov v Veliko Britanijo. "Porsche naj raje izdeluje tisto, kar zna, športne avtomobile," se je oglasil drugi. 

Tudi novinar Green je očitno malce poskušal omiliti zadrego Porsheja, saj je kmalu ščebetnil še eno fotografijo, na kateri je macan z eno pnevmatiko v zraku, ob tem pa pripisal, da ima macan vendarle tudi za "offroad" precej talentov in da tokrat asistenca dacie ni bila potrebna.

Bodo pa verjetno pri Porscheju prihodnjič za primer nuje zagotovili lastna vozila.

Komentarjev 2
  • 4krogci 17:45 11.april 2014.

    haha dača verjetno še na tisti klanček pršla nebi, kaj šele da bi bla tok gor da bi lahko nasedla hahahain pametn novinar - oz. to je zraslo na renault/nisan zelniku - me zanima kateri terenc je sposobn se ...prikaži več sam izvlečt ko ostaneta 2 kolesi v zraku skoraj!

  • DasAuto 15:32 11.april 2014.

    tipična novinarska - se izživljajo nad avti prek vseh meja, ko gre pa kaj narobe, je pa avto kriv in ne voznik...