Avto
140 ogledov

Novi citroën C4

V novi citroën C4 je vgrajenih 15 odstotkov okolju prijaznih materialov, kar je
1/13
Žurnal24 main
Citroën je predstavil prve fotografije nove generacije modela C4, ki prinaša številne nove kreativne tehnologije.
V vozilo se je "vselila" celotna ponudba storitev: klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na državo) sta dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM-kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje. Vključeni sta tudi dve novi storitvi: virtualna knjižica vzdrževanja in storitev Eco Driving, ki sta dostopni prek interneta.

Dimenzije pri novi generaciji citroëna C4 ostajajo kompaktne: dolžina znaša 4,33 m (+ 5 cm), širina 1,79 m (+ 2 cm) in višina 1,49 m (+ 3 cm). Izboljšani sta dostopnost v vozilo in prostornost notranjega prostora. Potnikom je na voljo več prostora predvsem v predelu glave. Prtljažni prostor je največji v tem razredu (408 litrov).

Novi C4 je trden in stabilen, predvsem po zaslugi uravnoteženih proporcev in karoserije, ki je spuščena bližje h kolesom, vendar tudi zaradi natančnosti pri obdelavi rež in nalaganja. Izklesane površine, zadnji spojler črne barve in sprednji deflektor, pripravljen na dejansko požiranje kilometrov, pričajo, da je bila iskanju optimalne aerodinamičnosti posvečena posebna skrb. Dodatki iz kroma, skrbno oblikovani žarometi in oblika litih platišč z diamantnim leskom zaokrožujejo imenitno obliko karoserije. Armaturna plošča je bolj kakovostno izdelana, napredek je tudi na področju zvočne izolacije, ki je taka kot pri C5. K uravnoteženi legi na cesti prispevata sistem za pomoč pri zaviranju v sili in sistem za dinamični nadzor stabilnosti (ESP).

Citro%C3%ABn C4 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Nižja poraba in emisije

Izvedenke z mikro-hibridnim pogonom e-HDi, ki so opremljene s sistemom Stop&Start zadnje generacije, se ob začetku prodaje ponašajo z emisijo CO2 109 g/km, kasneje bo na voljo tudi izvedenka z emisijo 99 g/km. Pnevmatike Michelin Energytm Saver dopolnjujejo omenjeno hibridno tehnologijo in zmanjšujejo emisijo CO2 za več kot 5 g/km.

Citro%C3%ABn C4 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Tehnološko naprednejši

Novinec ponuja sistem za nadzor mrtvega kota, omejevalnik – regulator hitrosti z možnostjo programiranja in inovativno storitev citroën eTouch. Storitev med drugim zajema sistem za klic v sili in asistenco z lokalizacijo vozila, ki preprosto in učinkovito zagotavlja višjo stopnjo varnosti. Udobje na sprednjih sedežih zagotavljata električno nastavljanje ledvenega dela in masažna funkcija, pa tudi možnosti za osebno prilagajanje ambienta v vozilu (barve instrumentne plošče, polifonični zvok, moč delovanja klimatske naprave) in 230-voltna vtičnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.