Avto
588 ogledov

Novi ferrari roma obuja leta sladkega življenja

ferrari. ferrari roma
1/5
Ferrari
Ferrari je predstavil svoj novi kupe s sedežno razvrstitvijo 2+2, ki ga je poimenoval kar roma, s čimer spominja na dneve sladkega življenja "La Dolce Vita" v italijanski prestolnici Rimu.

Že v torek so novinca namreč napovedovali s fotografijo mize v italijanski kavarni, na kateri so bili skodelica kapučina , dizajnerska sončna očala in napis La Nuova Dolce Vita, s čimer so spomnili na kultni film La Dolce Vita, ki ga je leta 1960 posnel Federico Fellini.

ferrari. ferrari roma | Avtor: Ferrari Ferrari

Harmoničen, brazčasen in sodoben

Za ferrari roma, ki je luč sveta ugledal na posebnem dogodku za kliente v Rimu, predstavniki znamke iz Modene pravijo, da s harmoničnimi karoserijskimi linijami, brezčasno eleganco in vrhunsko tehnologijo postavlja nove standarde v svoji kategoriji. Dodajajo, da je ferrari roma sodobna prezentacija brezskrbnega in veselega življenjskega sloga, ki je bil značilen za Rim v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

ferrari. ferrari roma | Avtor: Ferrari Ferrari

Nova merila zmogljivosti

Poleg tega pa ferrari roma v svoji kategoriji postavlja tudi nova merila zmogljivosti, za kar je zaslužen predvsem turbobencinski motor V8, ki izhaja iz družine motorjev z večkratnim naslovom mednarodnega motorja leta in pri 7.500 vrtljajih na minuto razvoje moč 620 'konjev'. Deluje v kombinaciji z novim 8-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, ki se je prvi pojavil v ferrariju SF90 stradale, in zagotovi pospeške v 3,4 sekunde do 100 kilometrov na uro.

ferrari. ferrari roma | Avtor: Ferrari Ferrari

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.