Avto
184 ogledov

Novi fiat uno

Cena za novi uno naj bi bila okoli 8.500 evrov. (Foto: Fiat)
1/19
Žurnal24 main
Na spletu so se pojavile prve uradne fotografije nove generacije popularnega Fiatovega mestnega avtomobila uno, ki naj bi na trg prišel prihodnje leto.

 

V fotogaleriji zgoraj si lahko ogledate fotografije novega in starega fiata uno.

Dobri prodajni rezultati modelov fiat 500, punto in panda so podjetje s sedežem v Torinu spodbudili, da bodo kmalu oživili legendarni mali avtomobil uno. Pri Fiatu naj bi novo generacijo una izdelovali na platformi modela punto II iz leta 2000. Dimenzije spominjajo na aktualni model panda, saj bo v dolžino meril 377 centimetrov, širok bo 164 in visok 149 centimetrov. Izdelovali ga bodo v Braziliji in bo namenjen južnoameriškemu trgu, kasneje pa se bo proizvodnja preselila še v Turčijo in nekdanjo tovarno vozil Zastava v Kragujevac. Za zdaj znana motorja naj bi bila že uveljavljeni 1,2-litrski bencinski motor s 44 kW/ 60 KM in 59 kW/80 KM ter dizelski agregat 1,3-litrski JTD s 55 kW/75 KM.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.