Avto
95 ogledov

Novi mercedes E znova krasi podpis Roberta Lešnika

Mercedes razred E Mercedes-Benz AG
Objavljena je prva uradna podoba novega mercedes-benz razreda E. Pod skico enega najbolj naprednih avtov leta 2016 znova podpis Slovenca Roberta Lešnika.

Mercedes-Benz bo v novo leto stopil pompozno, saj bo že čez nekaj dni na salonu v Detroitu predstavil dolgo pričakovano novo generacijo razreda E, enega svojega bistvenih modelov, ki bo pokal od prvič v serijskih avtih predstavljenih tehnologij.

Po spletu že nekaj tednov prihajajo na površje špijonske fotografije bolj ali manj zakritega novega E-ja, pri znamki so že tudi predstavili fotografije, kakšna bo notranjost. Prihodnje dni pa še veliki finale - zunanjost. 

V Stuttgartu so za začetek pokazali skico novega E-ja, in čeprav takšne podobe malce "lažejo", ko gre za serijske obline in proporce, je s skice dobro vidna precejšnja podobnost z razredoma S in C, z velikimi  vstopišči za zrak in masko z značilno dvojno letvico, nadejamo se lahko tudi razmeroma nizke in kupejevsko zašiljene strehe ter dolgega motornega pokrova, da bo lahko vanj šlo med štiri in osem valjev ter hibridna tehnologija. Boke bosta zaznamovali močni liniji, še povsem zakrita skrivnost pa ostaja pogled od zadaj. 

Pod uradno skico je še enkrat več podpisan Robert Lešnik, šef zunanjega dizajna pri koncernu Daimler. Spomnimo, Lešnik z ekipo je gonilna sila pri zasnovi in izrisu zunanjosti vseh mercedesov od razreda S dalje, največje mojstrstvo mu priznavajo pri markatnem S kupeju.

Že pri dosedanji generaciji E-ja je imel Lešnik veliko vlogo, žal šele pri medgeneracijski prenovi, bodo dodali zlobneži. Takrat se je prejšnji E tudi znebil nepriljubljenih četvernih oglatih prednjih svetil in si nadel veliko modernejšo podobo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • maresem2 07:48 04.januar 2016.

    To ni samo kasta... to je mafijska gamad, ki jo ima Slovenija kolikor hočeš.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:51 03.januar 2016.

    Ja res je. Naše ljudi zaustavljamo z formalizmi samo zato, da stolčki / posel nekaterih ni ogrožen.

  • Miha Nemec 10:17 03.januar 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=eADf-3RhOdc