Avto
11 ogledov

Novi mini pred vrati

Mini vision concept
1/8
MINI
Do premiere novega minija nas loči le še nekaj mesecev. Čas do premiere skuša skrajšati koncept mini vision, ki napoveduje prihod novinca.

Mini oblikovno ostaja mini. Vision koncept, narejen iz ogljikovih vlaken, ima dve sredinsko umeščeni izpušni cevi, posebna je barva osvetlitve instrumentalne plošče, ki se spreminja glede na način vožnje, npr. v načinu comfort je modra, v načinu sport pa rdeča.

Novi mini naj bi bil naprodaj od marca leta 2014, najprej v različicah one, cooper in cooper S, ki bo imel 2,0-litrski štirivaljni turbomotor.

Po hatchbacku bodo kasneje v prodajne salone uvedli še nove različice. Izbrati bo mogoče tudi cabrio izvedenko, še leta 2014 pa naj bi bil na voljo še kot petvratna kombilimuzina.

Poleg šeststopenjskega ročnega menjalnika naj bi kupcem za doplačilo ponudili tudi osemstopenjski samodejni menjalnik.

Novost so UKL1 platforma na sprednji pogon pa tudi BMW-jevi bencinski in turbodizelski trivaljni agregati, govori se tudi o hibridnem pogonu in pogonu na vsa štiri kolesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.