Avto
79 ogledov

"Novi" VW caddy poln modernih fint

Volkswagen caddy
1/10
Volkswagen
Volkswagen je predstavil spremenjenega caddyja, ki v tovorno in potniško različico prinaša precej svežine, tudi s pomočjo najsodobnejših tehničnih pripomočkov.

Pri Volkswagnu sicer trdijo, da gre za novo, četrto generacijo, a v bistvu je osnova z merami ostala enaka predhodniku, čeprav konkretnih vidnih in manj vidnih sprememb ne gre oporekati. 

Tako kot doslej je na voljo v dveh osnovnih izvedenkah, vanu za prevoz tovora in potniški različici. Zlasti pri slednji je meja z običajnimi enoprostorci že zelo zabrisana, saj si je mogoče omisliti veliko udobja, caddyja se da celo tovarniško personalizirati v obliki notranjih in zunanjih barvnih elementov. Tudi sicer se zdi, da je caddy v mnogočem sledil najprepoznavnejšemu hišnemu modelu golfu, tako od zunaj kot znotraj.

Celo radarski tempomat

Pri motorjih so v ponudbi štirje dizelski z močjo od 55 kw do 110 kW ter trije bencinski med 62 kW in 92 kW. Med slednjimi je tudi novi 1,0-litrski trivaljni motor, v ponudbi bo še TGI različica na metan. Tako kot doslej si bo mogoče omisliti tudi dvosklopčni menjalnik DSG.

Med asistenčnimi sistemi, ki jih velja omeniti, je denimo radarski tempomat, kar je novost med lahkimi gospodarstveniki, caddy ima odslej tudi city AEB sistem, pa sistem za zaznavo utrujenosti voznika. Na voljo so tudi najsodobnejše navigacijske naprave iz polic Volkswagna, pa parkirnega asistenta ...

Caddy bo v Sloveniji na prodaj sredi leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.