Avto
4725 ogledov

Novo turbokrožišče v Kranju še letos

Turbokrožišče Žurnal24 main Turbokrožišče
Pred gradnjo štiripasovnic do Labor in Šenčurja nameravajo v Kranju razširiti krožišče Primskovo.

Eno izmed prometno najbolj obremenjenih krožišč v Kranju je krožišče Primskovo. Zato zanj v Kranju pripravljajo širitev. Ta bo potekala v povezavi z gradnjo štiripasovnice, ki sta jo že pred lanskimi županskimi volitvami napovedovala Alenka Bratušek in nekdanji župan Kranja Boštjan Trilar.  

Gradnja se bo začela, ko bodo obnovili most 

Na Direkcije RS za infrastrukturo so za Žurnal24 povedali, da je odsek ceste Kranj – Škofja Loka med krožnim križiščem Primskovo in Delavskim mostom uvrščen v Proračun RS kot investicijski projekt Primskovo – Labore. Ta predvideva razširitev dvopasovne ceste v štiripasovno v dolžini 1,8 km. 

Gorski turizem Popotnik Ste vedeli? Toliko planinskih koč so zgradili v 125-letih

''Gradnja je predvidena v etapah, in sicer je v 1. etapi predvidena ureditev krožnega križišča Primskovo za katerega je v letu 2019 predviden tudi začetek gradnje (ko se zaključi rekonstrukcija mostu čez kanal Save in parkirišče v Kranju), trenutno poteka pregled ponudb. Za 2. etapo, ki predvideva razširitev ceste v štiripasovnico, pa je potrebno še izdelati projektno in investicijsko dokumentacijo, zato je začetek gradnje v tem trenutku še težko napovedati. Vrednost investicije za obe etapi je ocenjena na približno 8,8 milijona evrov,'' so sporočili.  

Krožišče Primskovo bo turbokrožišče  

Na Direkciji RS za infrastrukturo pravijo, da je za krožišče Primskovo že pripravljen izvedbeni načrt. V skladu z njim je predvidena preureditev obstoječega križišča v krožno križišče s spiralnim potekom – t. i. turbokrožišče z zunanjim polmerom 26.3 metra. To bi kot začasna rešitev pred izgradnjo obeh štiripasovnic omogočalo bolj tekoče odvijanje prometa. Razpis za gradnjo je v teku. ''Trenutno poteka pregled prispelih ponudb. Gradnja se bo pričela, ko bo zaključena rekonstrukcija mostu čez kanal Save in parkirišče v Kranju, kar je predvideno konec marca letos.'' 

obvoznica Avto Smo tik pred gradnjo ceste, s katero se bodo Štajerci lahko izognili Ljubljani

Del ceste od Delavskega mostu do krožišča Primskovo, ki je predviden za širitev v štiripasovnico, je bil lansko poletje že obnovljen. Med obnovo je bil zamenjan tudi asfalt, zato nas je zanimalo, če bo šlo pri gradnji štiripasovnice zgolj za širitev ali bodo na ravnokar obnovljenem odseku ponovno menjali asfalt. ''Način gradnje voziščne konstrukcije bo opredelil projektant med izdelavo projektne dokumentacije,'' so nam odgovorili iz Direkcije RS za infrastrukturo.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.