Avto
37 ogledov

Novost za družine

Orlando je zasnovan na limuzini cruze. (Foto: Chevrolet)
1/23
Žurnal24 main
Chevroletov bo na začetku oktobra na avtosalonu v Parizu predstavil novi družinski enoprostorec orlando, ki bo v prodaji na začetku leta 2011.

Orlando je Chevroletov vstopni model v evropskem segmentu enoprostorcev in bo ena od štirih Chevroletovih premiernih predstavitev na sejmu v Parizu. Orlando je bil kot koncept prvič predstavljen leta 2008 v Parizu. Kot družinski avtomobil sodobnega časa združuje praktičnost prilagodljive notranjosti s sedmimi sedeži in obliko večnamenskega vozila z vtisom športnega terenca.

Chevroletov enoprostorec ima nizko strešno linijo, ki jo dopolnjujejo mišičasto izbočeni blatniki za 16-, 17- ali 18-­palčna kolesa. Wayne Brannon, predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe, pred uradno predstavitvijo pravi: "Orlando je uvod v ambiciozen program predstavitev sedmih novih vozil v naslednjih petnajstih mesecih. Prepričani smo, da Orlando v razred enoprostorcev ne prinaša samo velike vrednosti za svojo ceno, temveč tudi svežino – recimo temu funkcionalnost s stilom – in priložnost, da nadaljujemo z rastjo prodaje v Evropi. Prepričan sem, da bomo z njim prav tako pridobili nove kupce znamke Chevrolet."



Tudi v notranjosti so vidne najnovejše Chevroletove oblikovne poteze, na primer dvojna kabina po vzoru corvette in modra osvetlitev ozadja sredinske konzole. Pozornost družinskih voznikov bodo pritegnili sedeži, razporejeni v tri vrste, velik prtljažni prostor in številni odlagalni prostori za shranjevanje predmetov.

Kljub nizki strešni liniji je oblikovalcem uspelo dvigniti drugo in tretjo vrsto sedežev, kar potnikom daje boljši razgled, tako naprej kot tudi vstran. Podobno kot njegova konceptna zasnova tudi proizvodni model ponuja pester nabor različno velikih in oblikovanih prostorov za shranjevanje v sredinski konzoli, sprednjih in zadnjih vratih, zadnjem prtljažnem prostoru in celo v stropu. Verjetno najbolj inovativna prostorska rešitev je skrita pod sprednjo ploščo zvočnega sistema in je dosegljiva tako vozniku kot sovozniku. Pod pokrovom zvočnega sistema  je velik in priročen prostor za shranjevanje, ki je bil prvič predstavljen v orlandu in v katerega je  oblikovalcem uspelo vgraditi razdelke za shranjevanje MP3-predvajalnika, sončnih očal, denarnic in podobno. V prostoru je tudi USB-priključek, ki ga lahko med vožnjo uporabljate za priklop MP3-predvajalnika ali iPoda.

Pod pokrovom je na voljo eden od treh najnovejših Chevroletovih varčnih motorjev: 1,8-litrski bencinski motor s 141 KM in dva najnovejša Chevroletova 2,0-litrska dizelska motorja s 131 KM (manjša moč) oziroma 163 KM (večja moč). Kupci bodo lahko  izbirali med tremi različicami notranje opreme – standardna različica vključuje elektronski nadzor stabilnosti (ESP), šest zračnih blazin, klimatsko napravo in električno pomična ogledala.

Proizvodnja orlanda bo v polnem obsegu stekla oktobra, avtomobil pa bo po vsej Evropi naprodaj na začetku leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.