Avto
20 ogledov

Obnovljeni ford mondeo

Prenovljeni ford mondeo
1/43
Žurnal24 main
Po modelih C-max (in grand C-max), novi generaciji focusa ter prenovljenih galaxyju in S-maxu je na vrsto prišel še mondeo, ki je v sedanji obliki na trgu že vse od leta 2007.

Velikih estetskih sprememb ni, je pa mogoče opaziti sodobneje oblikovan prednji odbijač in zračno režo hladilnika, motorni pokrov, dobil pa je tudi LED-svetila. Notranjost je osvežena z novimi materiali, lepšo osrednjo konzolo in bogatejšo opremo, med drugim je dobil nov navigacijski in avdiosistem.

Morda največja novost se skriva v paleti pogonskih agregatov. Dvolitrski bencinski EcoBoost agregat z 149 kW/203 KM je že znan, vendar pa so mu dodali še močnejšo različico, ki premore 176 kW/240 KM. Nov je tudi 2,2-litrski TDCI turbodizelski motor (147 kW/200 KM). Ljubiteljem dizlov bo na razpolago tudi dvolitrski TDCi-motor v različicah z 85 kW/115 KM, 103 kW/140 KM in 120 kW/163 KM. Zadnja dva bosta na voljo tudi v kombinaciji z menjalnikom PowerShift z dvojno sklopko, ki pri bencinskih EcoBoost motorjih prihaja v standardnem paketu opreme.

V ponudbi bo tudi sistem regeneracije zavorne sile, Fordov Lane Departure Warning, kamera za vzvratno vožnjo, sistem, ki voznika opozarja na vozilo v mrtvem kotu, omejevalnik hitrosti … Ford je mondea predstavil na pravkar odprtem avtosalonu v Moskvi, kupcem pa bo na voljo kot limuzina, hatchback in karavan. Prodaja se začne že ta mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.