Avto
29 ogledov

Oddaje Fifth Gear ni več

Tiff Needell Profimedias
Ena najbolj znanih oddaj o avtomobilizmu na svetu Fifth Gear se poslavlja. To je sporočil Tiff Needell, njen dolgoletni voditelj.

Fifth Gear se je na različnih televizijskih kanalih predvajal vse od leta 2002, nazadnje na Discovery Channel, History Channel in ITV4. Idejni oče je bil Tiff Needell, ki je z Jermyjem Clarksonom in drugimi med leti 1987 in 2001 vodil slovito oddajo Top Gear. 

Kasneje se je Fifth Gear skušal predstavljati kot alternativa izrazito zabavljaškemu Top Gearju, saj so več poudarka dajali na testih novih avtomobilov, medtem ko so Clarskon in druščina v novi generaciji zapluli v zelo drugačne vode. Očitno pa preveč resen pristop k ocenjevanju avtov ni bil dovolj, zaradi pomanjkanja sredstev se tako oddaja poslavlja. 

Novico je sporočil glavni voditelj Tiff Needell po Twiterju in ob tem dejal, da je bila oddaja, ki so jo posneli minuli petek čisto zadnja.

Prihodnjo nedeljo bo premiero na BBC doživela nova generacija oddaje Top Gear, medtem ko bo nova Clarksonova oddaja, imenovana The Grand Tour, na malih zaslonih jeseni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.