Avto
45 ogledov

Odklenjen audi izginil v noč

Audi A3 1.6 TDI Žurnal24 main
Bili so časi, ko smo se počutili tako varne, da smo spali v nezaklenjenih hišah, avtomobile pa puščali odklenjene in s ključi v volanu. Če to še vedno počnete, naslednjo zgodbo vzemite kot opomin.

Minuli ponedeljek so se policisti v Žalcu odzvali na klic domačina, ki mu je izpred hiše izginil audi. Svetlo moder A3 z motorjem 1,9 TDI je imel v času kraje nameščene registrske tablice LJ F5-30S. Parkiran je bil pod nadstreškom stanovanjske hiše, lastnik pa ga je pustil odklenjenega, ključe pa kar v avtomobilu. Tat tako ni imel težkega dela in se je z okoli sedem tisoč evrov vrednim vozilom odpeljal v noč. Policija prosi vse, ki so avtomobil morebiti opazili, naj to javijo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Kje jih puščate vi?

Puščanje ključev v avtomobilu je precej nespametno početje, saj nepridipravi lahko hitro opazijo, ko nekdo pri izstopanju iz avtomobila tega ni zaklenil. V primeru takšne kraje se lahko obrišete pod nosom tudi za odškodnino po kasko zavarovanju, saj zavarovalnice to smatrajo za hudo malomarnost voznika, ki ne upraviči izplačila.

Z avtomobilskimi ključi vedno ravnajte previdno in se z njimi ne hvalite v trgovini, gostilni ali na drugih javnih krajih. Nikoli jih tudi ne puščajte v odklenjenem avtomobilu, saj ga bo tat dodobra prečesal, najprej pa prav gotovo pogledal za senčnike, pod sedeže in v predale. Tudi rezervni ključi nimajo kaj iskati v avtomobilu! Skriti morajo biti doma na varnem mestu.

Strokovnjaki za varnost pred krajami svetujejo tudi ustrezno elektronsko in fizično varovanje avtomobila, že kakovostna ključavnica za prestavno ročico in volan bo tako odvrnila večino tatov.

Komentarjev 3
  • primc 17:14 12.februar 2013.

    ...kar se tiče kriminalistov PU Celje...se počutim bolj varno če se okoli mojega avta smukajo lopovi, kot pa celjski kriminalisti...mafija....

  • Ecaf Koob 16:22 12.februar 2013.

    raznorazni nepridipravi v Žalcu imajo daljšo brado kot Kralj Matjaž in večjo podporo kot Microsoft. V razmislek kriminalistom PU Celje da nismo vsi tako butasti ko si mislijo.

  • galaxy3 15:21 12.februar 2013.

    v Žalcu in okolici je treba bit posebej pozoren in previden. Ko se stemni in tudi skozi noč hodijo po parkirnih prostorih, poskušajo tu in tam še vdret...