Avto
124174 ogledov

Odkrili nepregledno pokopališče električnih avtomobilov

Pokopališče e-avtov Youtube
Šokantni posnetki velikanskega parkirišča, na katerem propadajo povsem novi električni avti, so morda razkrili umazano skrivnost državnih statistik.

Po spletu se širi posnetek z drona iz desetmilijonskega mesta Hangčou na vzhodu Kitajske, ki prikazuje nepregledno množico električnih avtov. Gre za glede na posnetke nova vozila, ki nikoli niso prišla do salonov. Menda je bil takšen namen že od vsega začetka.

Avti so na 15 tisoč kvadratnih metrov velikem parkirišču parkirani že dlje časa, od leta 2019 naprej. Pogled v notranjost nekaterih pokaže, da niso bili nikoli voženi, saj so sedeži odeti še v zaščitno folijo. Med avtomobili so modeli, kot so geely kandi K10, neta V ali BYD e3. 

Kaj bi lahko bilo v ozadju tega nepreglednega parkirišča, gre za zdaj le za ugibanja. Youtubar Winston Sterzel trdi, da gre za načrtno dejanje proizvajalcev, saj se lahko ti hvalijo z velikanskimi številkami registriranih avtov, po drugi strani pa tudi prejmejo subvencije kitajske vlade. Avti so namreč registrirani. 

Pri portalu Insideevs pa opozarjajo, da bi bil lahko razlog tudi drugje, da je posnetek star že dve leti in da so med avti tudi takšni, ki niso vozni. Proizvajalec BYD naj bi imel tako na parkirišču okoli 600 vozil, ki jih je zalila voda in čakajo na reciklažo. Menda pa naj bi bili med avti tudi takšni, ki pripadajo propadlim podjetjem za car sharing. 

Pred leti so na Kitajskem odkrili podobno 'pokopališče' električnih koles, ko je proizvodnja v nekem trenutku precej presegla povpraševanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • Boschtjan Zupanchich 06:14 26.junij 2023.

    KITAJSKI ZLOBNI HINAVSKI POKVARJENI IDIOTI !!! ! !!!

  • Boschtjan Zupanchich 21:57 25.junij 2023.

    O TEM SO ŽE POROČALI BRALCI , !!! ! !!! Nesposobni žurnalovci fuzbalerskoneumni !!! ! !!!

  • 515b8e52bfc9c974c8421f6b74ddc80d98b3412a 19:11 25.junij 2023.

    Sicer ideja za novinarje. Ker po celotnem Svetu prevec gradijo zmankuje peska. Na nekaterih plazah ti ga cez noc ukradejo. Ko 1x dlje zivis v Londonu se pocasi naucis, da je nas Prelepi Modri Svet okuzen s parazitom kateremu pravimo Clovek.