Avto
85575 ogledov

Odkrili novo pokopališče novih luksuznih nemških avtomobilov

Jalopnik/@littlerascalsracing on Instagram
Odkrili so novo "grobišče" luksuznih nemških avtomobilov, tokrat znamke BMW in Mini, ki jih verjetno ne bodo nikoli prodali. Gre za neverjetne številke.

Po tem, ko je veliko medijskega prahu dvignila objava, da je Mercedes na starem vojaškem letališču v Nemčiji na pisti zaradi napak v proizvodnji (gre za vozila iz ameriške tovarne) parkiral 9.000 novih avtomobilov znamke, vrednih okoli milijard evrov, so zdaj pri spletni strani Jalopnik odkrili novo "grobišče". Tokrat gre za 2.966 vozil znamke BMW, njihovo skupno vrednost pa ocenjujejo na okoli 150 milijonov evrov.

Pri spletni strani razkrivajo, da gre za zgodbo iz leta 2015, kot so kanadski Halifax prizadele neugodne zimske vremenske razmere. V procesu transporta z ladje na železnico se je na poti do prodajnih salonov in končnih kupcev v Kanado zateklo 2.966 vozil znamke Mini in BMW. Transport se je zavlekel, avtomobile pa je dobro "posolilo" morje.

 | Avtor: Jalopnik/@littlerascalsracing on Instagram Jalopnik/@littlerascalsracing on Instagram

Za kanadske predpise je bilo dovolj, da so oblasti prepovedale prodajo teh avtomobilov. V Münchnu so se takrat odločili, da tovora, vrednega 150 milijonov evrov, ne prepeljejo nazaj v tovarno, saj bi popravila stala več od celotne vrednosti vozil.

Ocenili so, da obstaja veliko tveganje za korozijo vozil na vitalnih delih za pogon motorja in tudi morebitne težave s podmazovanjem zaradi izpostavljenosti morski vodi. Kupci so dobili nova vozila, omenjenih vozil pa nihče ni več omenjal.

 | Avtor: Jalopnik/@littlerascalsracing on Instagram Jalopnik/@littlerascalsracing on Instagram

Do zdaj, ko se je spletni strani Jalopnik javil eden od bralcev in s fotografijami razkril, kje so končala vozila znamke BMW in Mini. Na fotografijah so tudi športni modeli BMW M4 ter nekaj primerkov luksuznega športnega M6, poleg modelov BMW serije 2, 3, 4, 5, 6 in 7, električnega i3, hibridnega i8 in X1 ter Z4. Tam so obtičali tudi številni primerki mini cooperja, cabria in pacemana.

Komentarjev 8
  • Avatar Magdirella
    Magdirella 00:34 24.september 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • AnzeSmolej 17:57 23.september 2019.

    To je TO kar mene moti ko nam utrujajo z ekologijo! Da ne moreš kupiti plastične vrečke v trgovini, ukinjajo slamce ipd... AMPAK takole parkirajo na milijone ton vrednih kovin, plastik, tekočin odpadkov! Pa ne mislit da je to en ...prikaži več parking!?! VSAK avto proizvajalec ima take parkinge po celem svetu. Raje uničijo, receklirajo kot bi za en cent ceneje prodali in si znižali vrednost znamke.

  • Avatar praufo
    praufo 17:01 23.september 2019.

    to je približno tako kot pri nas nekateri trgovski centri ne prodajajo hrane, ki je tik pred iztekom roka, razen mercator ... očitno bi nekateri kupovali samo še staro hrano ... ampak kot je deaj dejal eden izmed komentatorjev, res ...prikaži več je, predobro jim gre, bolj vržti stran kot prodati po nižji ceni ... to je pač globalizacija in socialna diferenciacija, bogati so pač tako bogati, da revnih sploh ne rabijo več