Avto
16398 ogledov

Odkrili smo cenovno ugodni novi avtomobil

Mitsubishi Space Star Saša Despot
Novi avtomobili se vse dražji, vendar se med njimi presenetljivo najdejo tudi takšni, ki so še vedno na voljo za razmeroma ugodno ceno.

Na Mitsubishijevem slovenskem ceniku smo namreč odkrili avtomobil, za katerega je treba v osnovni različici odšteti 12.490 evrov, v primeru financiranja pa še evrski tisočak manj.

Gre za mitsubishi spacestar, ki je že pravi avtomobilski veteran, na voljo le z 1,2-litrskim atmosferskim trivaljnikom, vendar pa ponuja tudi veliko opreme, ki jo danes pričakujemo od takšnega avtomobila, v dražjih različicah pa tudi samodejni menjalnik CVT.

PRIMA test mitsubishi space star | Avtor: PRIMA PRIMA

Pred nekaj leti se nam cena, za katero je mitsubishi spacestar, ni zdela ugodna, a upoštevati je treba, da smo že lanskega januarja, ko ga je bilo še vedno mogoče kupiti za manj kot 11.000 evrov, ugotavljali, da bomo avtomobil za manj kot 15.000 evrov že težko našli. Danes je pač tako, da je njegova cena ugodna.

Je torej mitsubishi spacestar avtomobil, ki je zanimiv zgolj zaradi nizke cene? Pri slovenskem uvozniku pravijo, da je nizka cena gotovo eden od njegovih adutov, ni pa edini, saj gre za enega najbolj zanesljivih avtomobilov, ki ponuja tudi vso dodatno opremo v današnjem digitalnem svetu. Mitsubishi spacestar sicer ostaja v slovenskem prodajnem programu še v letu 2024.

PRIMA test mitsubishi space star | Avtor: PRIMA PRIMA

Mitsubishi je sicer lansko leto začel pri nas prodajati tudi novi majhen avtomobil mitsubishi colt, v katerem marsikdo vidi spacestarovega sodobnega naslednika. Pri Mitsubishiju pravijo, da to ne drži, saj je spacestar precej manjši avtomobil, ki se uvršča v avtomobilski segment A, colt pa se uvršča v večji segment B.

Lani jih je sicer na slovenske ceste prvič zapeljalo 192. Statistika kaže, da so se njegovi kupci najpogosteje odločili za srednji opremi invite in inivite+, zanimiva pa je bil predvsem za starejše voznike in mlade voznike kot prvi avtomobil ter kot drugi avtomobil za družine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1