Avto
36 ogledov

Odličen asistent pri parkiranju

Toyota yaris
1/4
Gregor Prebil
Test. Toyota yaris je lahko nov ženski najboljši prijatelj. Ob prostornem prtljažćniku in natančni pomoči pri vzvratnem parkiranju je odličen asisten pri nakupovanju.

Toyota Yaris je pravi avto za tipično žensko. Prijeten za vožnjo in še boljši za parkiranje, saj ima kamero za pomoč pri vztratnem parkiranju. Super! Mislim, da to prepriča vsako žensko in tako je tudi mene. Morda naivno, a še kako resnično in njuno potrebno!

Toyota yaris | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Skoraj vsak ve, da je razlika med vožnjo velikega avtomobila in vožnjo majhnega, očitna, predvsem, ko ga je potrebno parkirati. Nekateri mislijo, da majhni avtomobili ne potrebujejo kamere, a jaz se s tem ne strinjam (in mislim, da govorim v imenu vseh žensk)! To sem ugotovila med testom, ob katerem še tako tesni parkirni prostor ni nikakršen problem. Običajni občutek ob parkiranju je nenadoma izginil, pojavila se je samozavest, ki je prej pri vožnji nisem poznala. Velik plus.
Bolj kot zunanjost je zame ključna notranjost in ta je pri Yarisu res všečna. Armaturna plošča se lahko pohvali z zaslonom, občutljivim na dotik, ki omogoča navigacijo, povezavo z internetom in prostoročno telefoniranje. Še en odličen podatek za žensko voznico.

Še podatek o porabi: Ker sama rada pritisnem na plin in uživam v poskočni in hitri vožnji, je Yaris kljub majhnosti in zmogljivosti motorja (1,3) popil 6,5 litra na 100 kilometrov.

Podatki o vozilu: Toyota yaris 1,33 VVT-i
Motor: bencinski, štirivaljni
Prostornina: 1329 ccm
Največja moč: 73 kW( 99 KM)
Najvišji navor: 125 Nm
Testna poraba: 6,5 litra/100 km (mešani cikel), izpust 123 g CO2/km
Zmogljivosti: 175 km/h, pospešek 11,7 sekunde od 0 do 100 km/h
Mere (D, Š, V): 3.885, 1.695, 1.510 mm, medosna razdalja: 2.510 mm
Prtljažnik: 268 litrov
Cena: 14.900 evrov (testni)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.