Avto
346 ogledov

Odpustili bodo 6000 zaposlenih

BMW M850i Saša Despot
Nemški avtomobilski velikan BMW bo letos odpustil 6000 od skupno 120.000 zaposlenih.

V podjetju BMW so poudarili, da bodo število zaposlenih poskusili zmanjšati z mehkimi metodami. Ukrep je po njihovih pojasnilih nujen zaradi posledic pandemije covida-19.

BMW bo poleg tega začasno prekinil sodelovanje z Mercedes-Benzom pri razvoju samovozečih vozil. "Potrebujemo dodatne ukrepe, da bomo skupino BMW naredili bolj odporno na zunanje vplive in tržna nihanja," so navedli v družbi.

V skupni izjavi sta avtomobilska velikana dodala, da ob upoštevanju stroškov, ki bi jih prinesla vzpostavitev skupne tehnološke platforme, in splošnih gospodarskih okoliščin trenutno ni pravi čas za takšne naložbe.

BMW se tako kot večina njegovih tekmecev sooča s posledicami pandemije, ki je močno oklestila prodajo avtomobilov. V prvem letošnjem četrtletju je bavarski velikan prodal 477.000 vozil, kar je 21 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb je moral za več tednov zapreti tudi številne tovarne.

Že prejšnji mesec so iz družbe sporočili, da so za letos načrtovane naložbe skrčili s predvidenih skoraj šest milijard evrov na manj kot štiri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.