Avto
953 ogledov

Odstavljena šefica evropske avtomobilske znamke

Vincent Cobee PSA Vincent Cobee
Velike rošade v koncernu PSA, Tavares je pomoč pripeljal iz najhujšega rivala Renaulta. Eno šefico zamenjali z drugo, a ne na istem položaju.

Koncern PSA je tik pred povezovanjem s koncernom FCA sredi velikih vodstvenih sprememb. Precej presenetljivo za širšo javnost pa je udarila vest, da se menjata vodstvi tako pri znamki Citroën kot tudi pri luksuzni znamki DS.

Vrhovni šef PSA in šef bodočega skupnega koncerna PSA-FCA Carlos Tavares je povlekel potezo, ki je z mesta generalne direktorice znamke Citroën odnesla Lindo Jackson (spodaj) poleg Annette Winkler pri Daimlerjevi znamki Smart edino žensko na tako visokem položaju v Evropi in eno redkih v svetovni avtomobilskih branži sploh. 

Z Jacksonovo je Žurnal24 poleti imel zelo zanimiv intervju:

Šefica Citroëna Linda Jackson Šefica za Ž24 Avto Ženska, ki v mačo svetu odloča o avtomobilih

Linda Jackson | Avtor: PSA PSA

Namesto Jacksonove, ki je Citroën krmarila od leta 2014, bo znamko vodil Vincent Cobee, nekdanji visoki direktor v zvezi Renault-Nissan. Cobee je bil na raznih položajih v aliansi zaposlen kar 17 let, torej sta s Tavares povezana še iz časov, ko je bil zdajšnji šef PSA desna roka Carlosa Ghosna. 

Prejšnjo pomlad se je zaradi sprememb, ki jih je prinesla tudi aretacija Ghosna na Japonskem, moral Cobee posloviti. Od oktobra lani je bil namestnik Jacksonove, sedaj pa je prevezel njeno mesto.

DS 7 crossback Nekaj posebnega Avto Vozil sem Macronov predsedniški avto

Prestiž bo vodila ženska

Sprememba pa se je zgodila tudi na čelu luksuzne znamke DS, ki bo prav v prihodnjih mesecih uradno (znova) prišla tudi v Slovenijo. Namesto Yvessa Bonnefonta bo prestižno znamko vodila Beatrice Foucher, ki je prav tako prišla v PSA iz vodstvene funkcije v zvezi Renault-Nissan. 

Beatrice Foucher | Avtor: PSA PSA

Tako Jacksonova kot Bonnefont ostajata v koncernu PSA, namenjena pa sta jima vlogi, ki jo sporočilo za medije zelo ohlapno določa. Jacksonova naj bi bila odgovorna za iskanje diferenciacije znamk v PSA, Bonnefont pa za krepitev pozicioniranja znamk pri kupcih in regijah. Oba bosta poročala neposredno Tavaresu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.