Avto
22428 ogledov

Opa, kateri zakrit avto je bil včeraj že v Sloveniji!

BMW serija 1
1/7
A. L.
Naše ceste je še v kamuflirni barvi preizkušal novi BMW, ki ga bodo povsem razkritega razkazovali v živo šele čez dobra dva meseca.

Po gorenjskih cestah se je včeraj že vozila popolnoma  nova serija 1. Čeprav je bil avto skrit pod belo-črno kakofonijo vzorcev, ni mogel skriti porekla, saj so ga izdajala LED svetila. Serija 1 bo imela dve veliki ledvički, ki pa sta bili v primeru opaženega avta povsem prekriti. Manjkali so tudi vsi logotipi.

Ogromno novega

Tretja generacija nove serije 1 je sicer v marsičem resnično nov BMW. Zaradi nove platforme bo prvič doslej pogon prvenstveno speljan na prednji kolesi. Dobre 4,3 metra dolg avto bo imel tudi zaradi tega več prostora v notranjosti za potnike in prtljago. 

Enica po zgledu večjih bratov pridobiva tudi digitalne merilnike in moderni infozabavni sistem, pa tudi številne zmogljive asistenčne sisteme. Poganjali jo bodo tri in štirivaljni bencinski in dizelski motorji. Serijo 1 so sicer pri BMW že pokazali na fotografijah, v živo pa jo bodo razkrito za širšo javnost prvič pokazali šele septembra na razstavi v Frankfurtu. 

Doslej pa še ni bilo razkrite fotografije enice z dvojno izpušno cevjo. Najverjetneje je bil v avto vgrajen dvolitrski dizel in je šlo za različico 120d xDrive, ki bo s 140 kW (190 KM) predstavljala vrh pri dizlih. 

BMW serija 1 | Avtor: A. L. A. L.
BMW serija 1 | Avtor: A. L. A. L.

BMW serija 1 Avto BMW razkril novo generacijo najmanjšega kompaktnega modela

Kaj so počeli trije mladci, medtem ko so turisti buljili v zakamuflirano enico?

Novo serijo 1 smo srečali na poti v Bohinj, ki je bil tudi ciljna destinacija njenih treh potnikov. Parkirali so tik ob Bohinjskem jezeru, nato pa iz avta privlekli napihljiv kanu in se lotili napihovanja.

BMW serija 1 | Avtor: A. L. A. L.

Zamaskirana enica je vmes vlekla nase številne radovedne poglede domačih in tujih turistov. Čeprav so prve fotografije enice pri Bavarci objavili šele konec maja, pa jo je nekaj ljudi že tudi prepoznalo. "Guarda! C'è nuova seria uno!",* je razburjeno hitel kolegom na motorjih kazati eden od motoristov, ki so se ustavili ob robu cestišča. Cela gruča je takoj planila in si od blizu ogledovala avta. "Glej, glej, kakšen zakamufliran avto!", pa je na glas komentiral kolesar.

Trojica BMW potnikov (na zgornji fotografiji eden manjka) se ni dala motiti, očitno trdno odločena, da okusi lepote gorenjskega bisera, pa čeprav so z enim očesom budno spremljali, kaj počno ljudje poleg "njihovega" avta. O namenih tako zgodnjega obiska enice pri nas lahko le ugibamo, je pa bila gorenjska pokrajina v zadnjih letih že nekajkrat kulisa za fotografiranje novih avtomobilov.

BMW serija 7 in X7 Avto Prva vožnja: BMW 7 in X7 na vzhod

*"Poglej! To je nova serija 1!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.