Avto
768 ogledov

Slovenski reli talent za volanom Oplove male rakete

1/14
Opel
Letošnje državno reli prvenstvo bo zaradi konkurenčnosti prvenstva še posebej razburljivo. Po dveh letih se z malo Oplovo raketo vrača tudi obetavni slovenski reli talent.

Pri Oplu Slovenija so že na lanskem avtomobilskem salonu Slovenije najavili, da bodo podprli ekipo v slovenskem državnem reli prvenstvu. Zdaj so uradno predstavili vozilo in ekipo.

Opel zimski trening vožnje Reportaža Avto Opel insignia 4x4: Kako dobra je na snegu?

Za volanom opel adama R2 bo sedel nadarjeni 23-letni slovenski voznik iz Lesc Tim Novak, ki tekmuje že šest let, z navigiranjem pa mu bo na sovozniškem sedežu pomagal Uroš Ocvirk. Na čelu ekipe bo izkušeni mentor Miran Kacin (več kot 200 zmag na različnih relijih) s svojo ekipo IK Sporta.

 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Med 12 največjimi talenti

Večkratni mladinski državni prvak je zadnji dve sezoni nastopil v nemškem ADAC Opel Rallye pokalu, ki velja za kalilnico mladih talentov in iz katere je prišlo že več evropskih mladinskih prvakov. V sezoni 2016 je Tim s sovoznikom Urošem Ocvirkom dosegel 5. mesto med 17 dirkači iz vse Evrope. Tim se lahko tudi pohvali, da je bil leta 2014 s strani mednarodne avtomobilistične zveze FIA izbran med 12 najperspektivnejših mladih talentov iz vsega sveta v FIA Institute Academy. S tem si je zagotovil udeležbo na delavnicah, kjer je deležen vsestranskega šolanja na vseh področji motošporta in varnosti v prometu.

 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

"Zelo sem vesel, da se z Urošem vračava v slovensko državno prvenstvo s podporo Opel Slovenija in še nekaterih drugih pokroviteljev,“ pravi Tim in dodaja, da lahko z adamom R2 posežejo po najvišjih mestih in tudi zmagah. Prva priložnost bo že 20. aprila, ko se državno reli prvenstvo začenja z dirko v Vipavski dolini (Ajdovščina).

Opel corsa GSi Avto Športna opel corsa zdaj GSi

Miran Kacin je Timov talent prepoznal že pri 15 letih, ko ga je oče vozil na dirke, zato se je z ekipo IK Sporta odločil za strokovno podporo moštvu ter skrbi za pripravo in vzdrževanje tekmovalnega vozila pred in na tekmovanjih. 

 | Avtor: Opel Opel

Z nakupom adama do treninga rally vožnje

Pri Oplu Slovenija so ob predstavitvi podpore reli ekipi predstavili tudi različico vozila adam motorsport edition, ki je na voljo pri vseh različicah modela adam. Njegova vstopna različica je na voljo za 9,690 evrov, za doplačilo 310 evrov pa kupec prejme motorsport edition paket, ki vključuje set adam motorsport dizajn nalepk za polepitev vozila adam rally fan paket (kapa in majica s podpisom Tima Novaka) ter adam rally trening dinamične vožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.