Avto
3611 ogledov

Opel razkril vročo vest o novi corsi

Opel corsa Andrej Leban
Opel bo prihodnje leto praznoval 120-letnico svojega ustvarjanja vozil s strelo na maski. Ob tej priložnosti so najavili prihod številnih novih modelov. In, električni modeli bodo cenovno konkurenčni, zagotavljajo Nemci.

Prihodnje leto bo minilio 120 let od Oplove proizvodnje avtomobilov. To bo leto, ko bodo v Rüsselsheimu, kot so zapisali sami, močno pospešili elektrifikacijo svoje palete modelov.

Opel combo Avto Opel combo je prostorski čudež

V prvi polovici leta bo Opel začel sprejemati naročila za dva svoja elektrificirana modela – električno različico nove corse in športnega terenca grandlanda X s priključno hibridnim pogonom. “Opel bo električen!” pravi Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “To smo napovedali že ob predstavitvi našega strateškega načrta PACE! in zdaj načrte izpolnjujemo.”

Pri Oplu pravijo, da se bodo tudi v dobi elektrifikacije tako kot v svojih 120 let dolgi zgodovini uprli na inovacije. Opek je začel zgodbo pisati v Rüsselsheimu s proizvodnjo 65 ročno izdelanih vozil Opel “Patentmotorwagen System Lutzmann” leta 1899 – štiri leta po smrti ustanovitelja podjetja Adama Opla. Do zdaj so proizvedli že 70 milijonov vozil. 

Opel koncept | Avtor: Opel Opel

Grandland X Avto Test: Opel grandland X

Nova corsa bo najbolj vroča Oplova novost prihodnjega leta. Kompaktni mesti avtomobil je luč sveta ugledal že davnega leta 1982, zdaj pa bo v novi generaciji na voljo tudi v električni različici. 

Lohscheller obljublja tudi konkurenčno ceno: “Nova corsa bo omogočila električno mobilnost številnim uporabnikom – to bo pravi električni avto za ljudi.”

Med številnimi legendarnimi modeli, ki so jih v Rüsselsheimu razvili v zadnjih 120 letih, so tudi mejniki v avtomobilski industriji, kot so Laubfrosch, Admiral, Kadett, Rekord, Manta in GT. Obenem je Opel širokemu krogu uporabnikov omogočil tudi dostop do obsežnega seznama inovacij: prvo serijsko izdelano vozilo v Nemčiji s samonosno karoserijo iz jekla (Opel Olympia, 1935), tristezni katalizator, vključen v standardno opremo (1989), oprema vseh osebnih vozil z varnostnimi blazinami polne velikosti (1995) in uvedba prilagodljivih IntelliLux LED® matričnih žarometov v kompaktnem segmentu z Astro (2015).
 

Opel logotip Avto Ne, Opel ne ukinja teh dveh modelov!

Priključni hibrid grandland X, ki ga bodo naslednje leto začeli izdelovati v Oplovi tovarni v Eisenachu v Nemčiji, bo namenjen kupcem, ki si želijo več prostora in občutek športnega terenca. Hibridni pogonski sistem bo razvil moč, enakovredno 300 konjskim močem, dopolnjevala pa ga bo tehnologija e-štirikolesnega pogona.

Opel grandland X | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Opel Experimental Concept Avto Opel razkril svojo prihodnost

120-letnico bo Opel z uporabniki proslavil tudi tako, da bo svoji ponudbi modelov dodal posebno različico “120 let”. Ta različica bo na voljo z različnimi modeli nemške znamke in kmalu bodo začeli sprejemati naročila.

 | Avtor: Opel Opel

Kot električno vozilo s paketom akumulatorskih baterij bo leta 2020 na voljo povsem novi srednje veliki dostavnik vivaro. Prav tako bodo leta 2020 začeli izdelovati v kategoriji kompaktnih športnih terencev mokko X in sicer tudi v povsem električni različici. “V elektrifikacijo naše palete modelov smo usmerili vse svoje moči,” pravi Lohscheller.

Komentarjev 3
  • izy 09:23 11.december 2018.

    Zmagal bo proizvajalec, ki bo avto prodajal pod 20000eur.